Няма описание.
Постинги в блога от Август, 2008 г.
30.08.2008 22:24 -
Върховна пица
25 см готов блат за пица
2 с л сос Барбекю
1 (80 г) глава кромид лук
1 (130 г) домат
200 г накълцано на дребно печено или варено пилешко месо
100 г нарязани на тънки филийки гъби
75 г сушени домати в олио
30 г черни маслини без костилки
50 г Моцарела
30 г Пармезан
30 г Чедър
шепа пресни листа босилек
• Фурната се загрява на 230-260 С.
• Тестото се поставя в намаслена тава и се намазва със сос Барбекю.
• Нареждат се тънко нарязаният лук, накълцаният домат, пилешкото месо, гъбите, отцедените и накълцани на дребно сушени домати.
• Разпределят се маслините и настърганите Моцарела, Пармезан и Чедър.
• Пицата се пече непокрита 15 минути или докато придобие златист цвят.
• Сервира се поръсена с пресни листа босилек.
28.08.2008 10:35 -
Шопска салата с пресни зеленчуци (с печени пиперки)
3 домата
2 краставици
3 чушки
1 глава кромид лук
150-200 г сирене
1-2 люти чушки
50 мл олио
30 мл оцет
1/4 връзка магданоз
сол
• Всички зеленчуци се почистват и измиват добре.
• Чушките се нарязват на малки квадратчета (също така могат да се изпекат, да се обелят, да се почистят от дръжките и семето и тогава да се нарежат).
• Доматите и краставиците се нарязват на кубчета.
• Лукът и магданозът се нарязват на дребно.
• Смесват се, посоляват се и се разбъркват.
• Салатата се оформя като пирамида (купчинка), полива се с олио и оцет.
• Поръсва се с настъргано сирене.
• Отстрани се поставят лютивите пиперки - сурови, изчистени от дръжките и венчетата, или цели изпечени.
** Чушките (пиперките) могат да бъдат зелени или червени (Капия или Сиврия).
21.08.2008 23:59 -
Лазаня с кайма
9 готови кори за лазаня
125 г моцарела
400 г кайма
1 глава кромид лук
1 морков
сол
200 г консервирани домати
щипка захар
1-2 с л зехтин
настърган кашкавал
Сос Бешамел
30 г масло
2 с л брашно
400 г прясно мляко
смлян черен пипер
50 г настърган Пармезан
• Лукът и морковът се нарязват на дребно и се запържват в 1-2 с л зехтин.
• Добавя се кайма и се запържва, като се разбърква често.
• Добавя се доматите, нарязани на кубчета и се посолява на вкус
• Прибавя се щипка захар.
• Похлупва се с капак и се задушава около 15 минути.
Сос Бешамел
• Маслото се разтопява и се прибавят 2 с л брашно.
• При непрекъснато бъркане се влива прясното мляко.
• Кипва се и се вари на тих огън 5 минути.
• Маха се от огъня и се прибавя настърган кашкавал.
• Дъното на огнеупорна тава се намаслява.
• Нареждат се 3 кори за лазаня (най-добре да ползвате тези, които не се нуждаят от предварително бланширане).
• Отгоре се разпределя част от запържената кайма с домати, сос Бешамел, и нарязана на филийки моцарела.
• Отгоре се покрива с 3 кори и останалата част от каймата с домати, част от Бешамела и останалата моцарела.
• Отгоре се покрива с последните 3 кори, сос Бешамел и по желание с настърган кашкавал.
• Пече се в предварително загрята фурна на 180 С около 20-30 минути.
12.08.2008 22:49 -
Бананови овесени бисквити
240 г брашно
60 г фини овесени ядки
1 ч л сода
1/2 ч л сол
100 г краве масло
60 г маргарин
250 г бяла захар
100 г кафява захар
1 банан
1 с л ванилова есенция
500 г шоколадов чипс
• Фурната се загрява на 180 С.
• Брашното се смесва с овесените ядки, солта и содата.
• В купа с миксер се разбива маслото с маргарина.
• Прибавя се захарта, без да се преустановява разбиването.
• Добавя се пюрираният банан, ванилията и отново сместа се разбива добре.
• Прибавя се брашното и се бърка 1-2 минути, след което се прибавя шоколадовият чипс.
• Разбърква се с дървена лъжица (тестото ще бъде меко).
• От сместа се оформят топчета с големина на орех (1 ч л).
• Подреждат се в огнеупорна тава застлана с хартия за печене на разстояние 4 см едно от друго.
• Пекат се 12 минути, след което тавата се изважда.
• Бисквитите се охлаждат върху тавата за 2 минути.
• Преместват се с помощта на шпатула върху метална скара и се оставят до пълно изстиване, преди да се поставят в буркан.
10.08.2008 15:32 -
Риба с песто
4 рибни филета
85 г пресни хлебни трохи
Песто от магданоз и лешници
• Филетата се измиват, подсушават се и се нареждат в огнеупорна тава за печене.
• Пестото се разбърква с пресните хлебни трохи.
• Разпределя се върху филетата.
• Пече се в предварително загрята фурна на 180 С за 15-20 минути или докато рибата омекне.
Търсене