Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
www.Gotvetesmen.com
Автор: marabu Категория: Рецепти
Прочетен: 601724 Постинги: 202 Коментари: 106
Постинги в блога от Май, 2008 г.




200 мл прясно мляко
2 с л захар
1 с л суха мая
или 18 г прясна мая
1 ч л сол
20 г краве масло
или 20 мл олио
300-320 г брашно

150 г нарязан кашкавал тип Гауда

1 яйце
1 с л прясно мляко
1 ч л олио


. Маята се разтваря в 100 мл топло мляко заедно с 1 с л захар и 1 с л брашно.
. Разбърква се добре и се оставя на топло за 10 минути.
. Брашното се пресява заедно със солта, добавя се захарта, млякото и шупналата мая.
. Омесва се тесто, като накрая се прибавя и маслото (олио).
. Меси още 10-15 минути до еластично, гладко и нелепнещо тесто.
. Тестото се оформя на топка и се поставя в намаслена купа.
. Покрива се и се оставя на топло да втаса за 40 минути.
. Бухналото тесто се разделя на 16 топки (1 топка = 37 г).
. Всяка топка се разточва на овална питка.
. В основата се слага по малко кашкавал, а от другата страна се правят 3 разреза.

. Навиват се кифлички.
. Нареждат се на разстояние в намазана с масло тава със "шева" отдолу.

. Покриват се и се оставят да втасат за 15 минути.
. Намазват се с разбитото яйце с мляко и олио.
. Пекат се в предварително загрята фурна на 220 С за 10-12 минути до златист цвят.
. Охлаждат се върху метална скара.


Категория: Лични дневници
Прочетен: 1736 Коментари: 1 Гласове: 0
 
Коктейл с крема сирене, ябълки и пушени миди

100 г крема сирене

1/4 зелена ябълка
лимонов сок
сол
смлян черен пипер
1 с л пушени миди
• Ябълката се настъргва на ренде и се напръсква с лимонов сок.
• В купа се смесват настърганата ябълка, крема сиренето.
• Посолява се и се подправя със смлян черен пипер на вкус.
• Мидите се нарязват на дребно и се прибавят към сместа.
• Разбърква се внимателно.
• Разпределят се в две малки коктейлни чаши.
• По желание се украсяват с цели пушени миди и парчета ябълки.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 911 Коментари: 0 Гласове: 0


Orange Almond Syrup Cake

200 г краве масло
1 с л настъргана портокалова кора
165 г захар
3 яйца
80 г грис
125 г ситно смлени бадеми
225 г брашно с бакпулвер
200 г кисело мляко
125 мл портокалов сок
35 г филирани бадеми


ПОРТОКАЛОВ СИРОП

220 г захар
60 мл вода
125 мл портокалов сок


• Кръгла тава с диаметър 23 см се застила с хартия за печене (може да се използва правоъгълна 25 х 11 см).
• Маслото се разбива със захарта и настърганата кора от портокал.
• Прибавят се едно по едно яйцата, като след всяко яйце тестото се разбърква добре.
• Прибавя се гриста, смлените бадеми, брашното, киселото мляко и портокаловият сок.
• Разбърква се добре.
• Тестото се прехвърля в подготвената тава.
• Отгоре се поръсва с филираните бадеми.
• Пече се в предварително загрята фурна на 180 С за 50 минути.
• Покрива се с алуминиево фолио и се оставя за 10 минути (в изключена фурна).
• Залива се със сиропа и се охлажда във формата.


ПОРТОКАЛОВ СИРОП

• Всички продукти за сиропа се смесват в малка касерола.
• Готви се, без да се кипва, докато се разтвори захарта, като се разбърка периодично.
• Кипва се и се оставя да кипи 5 минути, без да се бърка или докато леко се сгъсти.
• Маха се от огъня и се оставя за 10 минути.


източнок: The Australian Women's Weekly
Lebanese Cooking
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1360 Коментари: 1 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 601724
Постинги: 202
Коментари: 106
Гласове: 647
Календар
«  Май, 2008  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031