Няма описание.
Постинги в блога от Юли, 2008 г.
29.07.2008 21:06 -
Пържен лук за рамстек
3-4 големи глави кромид лук
50 мл олио
4 с л брашно
1 ч л сол
• Лукът се почиства и се измива.
• Нарязва се на филийки с дебелина 2 мм, след което се разделя на халки.
• Посолява се и се поръсва с брашно.
• Пържи се в загрятата мазнина до зачервяване.
** Лесен и чист начин за овалване в брашно е като се поставят халки лук в найлонов плик, поръсват се с брашното и пликът се разтърсва хубаво за 1-2 минути.
27.07.2008 10:24 -
Тиганици с банани
150 г брашно
1 ч л бакпулвер
1 с л захар
250 мл прясно мляко
щипка сол
1 с л олио
2 белтъка
2 жълтъка
2 банана
олио или краве масло за пържене
кленов сироп или мед
малини
пудра захар
• В купа се пресява брашното с бакпулвера и солта и се оформя кладенче.
• В друга купа се разбъркват захарта, олиото, млякото и 2 жълтъка.
• Изсипват се в кладенчето и бързо се разбърква до еднородна смес.
• Тестото се поставя в хладилник за 30 минути.
• Прибавят се нарязани на шайби банани и се разбъркват внимателно.
• Белтъците се разбиват на сняг и се изсипват в тестото.
• С помощта на дървена лъжица се разбърква внимателно тестото.
• Пекат се в сгорещен тиган, като се сипва по 2-3 с л тесто за една тиганица.
• Сервират се топли, поляти с кленов сироп (мед) с малини и по желание поръсени с пудра захар.
25.07.2008 22:39 -
Малинова маргарита
100 г пресни или замразени малини
100 мл Текила
50 мл Triple sec
сок от 1 лайм
1 с л мед или захарен сироп
лед
няколко плода за украса
• Съставките се разбиват в блендер.
• Прецежда се.
• Готовият коктейл се налива в чашите и се украсява с малини.
• По желание може да се приготви и солено-сладък венец по ръба на чашата : потапя се в лимонов сок и след това в смес захар и сол.
** За 2 коктейла
25.07.2008 22:39 -
Коктейл "Лимончело с мента"
100 мл Лимончело
сок от 1 лимон
6 стръка мента
150 мл газирана вода (сода)
лед
• Лимончелото и лимоновият сок се разпределят в 2 чаши.
• Прибавят се стръкове мента и няколко кубчета лед.
• Чашите се допълват с охладена газирана вода.
• Коктейлът се разбърква със сламка и се украсява с резенче лимон.
** Limoncello е най-известния лимонов ликьор родом от Италия.
21.07.2008 09:34 -
Таратор с репички
2 връзки репички
5 скилидки чесън
1 връзка копър
500 г кисело мляко
400 мл вода
3 с л олио
сол на вкус
орехови ядки (по желание)
• Киселото мляко се разбива с водата.
• Размесва се със счукания чесън, ситно нарязания копър и олио.
• Добавят се почистените, измити и нарязани на дребни кубчета репички и сол на вкус.
• Поднася се добре охладен.
** При приготвянето на таратора с орехови ядки олиото се поставя накрая, а счуканите или смлени ядки се поръсват отгоре преди поднасянето му.
Търсене