Няма описание.
Постинги в блога от Август, 2006 г.
24.08.2006 17:46 -
ТАПЕНАД
200 г маслини без костилки
150 г аншоа от консерва
1 с л каперси
2 скилидки чесън
кората и сока на 1 лимон
60 мл (4 с л ) ситно нарязан босилек
180 мл зехтин ( най-добре Extra virgin)
• С пасатор или блендер се правят на пюре, но не много гладко маслините, аншоата, каперсите и чесънът.
• Добавя се накълцаният на много ситно босилек, кората и сока на лимона, зехтинът.
• Всичко се размесва добре и се подправя на вкус.
Бележки:
Тапенадът може да се използва за намазване на сухарчета (крустини) или за други мезета.
21.08.2006 23:39 -
ГАСПАЧО
750 г домати, обелени и почистени от сърцевината
2 червени чушки
2 краставици
1 средна глава лук
2 скилидки чесън
2 ч л сол
40 мл ябълков оцет
1 л доматен сок
1 ч л Табаско (по желание)
8 кубчета лед
зехтин (extra vergine)
• Доматите се нарязват на кубчета с размер 1 см.
• Чушките се изчистват от семето и се нарязват като доматите 1 см.
• Едната краставица се обелва и се нарязва на кубчета 1х1 см.
• Втората краставица също се нарязва на кубчета, но не се обелва.
• Лукът се нарязва на ситно.
• Чесънът се пресова.
• В купа се поставят нарязаните домати, чушки, краставици, лук, чесън, оцет и се оставя за 10 минути, за да могат зеленчуците да пуснат сок.
• Залива се с доматения сок, Табаско и леда.
• Посолява се и се подправя на вкус.
• Поставя се в хладилник за една нощ.
• Супата трябва да постои минимум 4 часа и максимум 2 дена.
• В момента на сервирането се полива със зехтин и се поръсва с чеснови крутони.
Гответе с мен
13.08.2006 22:01 -
Замразен Блъди Мери
2 порции
340 г замразени чери домати
75 -90 мл охладена водка
60 мл лимонов сок
1 ч л настърган хрян (буркан)
1/4 - 1/2 ч л сос Табаско
сол
смлян черен пипер
замразени чери домати за украса
стрък целина за украса
Всичко в блендъра...до еднородна смес ...
В охладени чаши .. и се украсява с домати и стрък целина ..
Търсене