Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Няма описание.
Автор: marabu Категория: Рецепти
Прочетен: 857079 Постинги: 202 Коментари: 107
Постинги в блога от Декември, 2006 г.
Всеки може да помогне да спасим живота на Дарина!

Преди всичко, като дари средства - според възможностите си - за събиране на необходимата сума за трансплантацията на костен мозък. Необходимите данни и банковите сметки в лева и в евро са в края на всяка страница от този сайт.

Със сигурност много хора също биха помогнали, но все още не знаят за трагедията на това семейство. Точно поради тази причина,  другата ни задача е да направим така, че информацията за този сайт да достигне до колкото се може повече хора. Има много начини за това: 

  • - да сложите някои от банерите на сайта във вашия сайт;

  • - да сложите банер или текстови линк към сайта като част от подпис ви в някой е-мейл или форумен профил;

  • - да разкажете за Дарина във вашия сайт, блог или форум;

  • - да разпространите устно или по е-мейл информацията;

  • - да гласувате за сайта в различните класации от менюто вляво - колкото повече хора гласуват, толкова по-популярен става сайта и ще бъде видян от повече посетители;

  • - да измислите свой, оригинален начин да помогнете - независимо дали сте фирма или физицеско лице;



 
image
Банкова сметка:
DARINA ROSENOVA PENCHEVA

PROCREDIT BANK

BIC: PRCBBGSF
BGN: BG83PRCB92302013951215 /BGN/ EUR: BG06PRCB92302413951210 /EUR/ За повече информация 

http://www.save-darina.org/content/view/13/28/lang,bg/
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1242 Коментари: 1 Гласове: 0
Гответе с мен
 
image

450 мл кисело мляко
1/2 скилидка чесън
сол
зехтин


• Киселото мляко се смесва със солта и пресования чесън.
• Поставя се в марля и след което в цедка.
• Поставя се над купа, за да се стича течноста и след това в хладилника за 3 дена.
• Течноста трябва да изтече напълно и трябва да получите сирене.
• Сиренето трябва да има полутвърда форма, но да може да се оформят от него малки топки.
• Топките се оформят с намокрени ръце с диаметър 2 см и се поставят в буркан.
• Бурканът се запълва със зехтин и се затваря с капак.
• Съхранява се в хладилник.
• При сервиране се поръсва със стрита чубрица и се полива със зехтина.
• Зехтинът от буркана може да бъде използван за салати, теста или други ястия.
• Топчетата също така могат да заместят моцарелата в някои от салатите.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1851 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 02.01.2007 21:13
image


1300 г свински ребра
1 с л кафява захар
1 1/2 ч л сол
1 ч л смлян черен пипер


Сос Барбекю

2 с л олио
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
180 мл вода
160 мл кетчуп
125 г кафява захар
6 с л оцет
1 с л Сос Уорчестър


1 с л петмез (мед)
1 ч л млян кимион
сол
смлян черен пипер


• Захарта се смесва със солта и смления черен пипер.
• Разбъркат се добре с вилица.
• Ребрата се нарязват на парчета от по 1-2 ребра.
• Подреждат се в тава за печене в един ред и се натриват със захарната смес.
• Покриват се и се поставят в хладилника за 30 минути.
• Фурната се загрява до 150 С.
• Пекат се около 1 1/2 часа, като на 45-та минута от печенето се обръщат.
• В това време се приготвя барбекю соса.
• Олиото се загрява в тиган и се прибавя нарязан на ситно лук.
• Запържва се, докато започне да омеква.
• Прибавя се чесънът, който е накълцан на дребно.
• И се пържи още 1 минута, като често се разбърква.
• Прибавя се водата, кетчупа, кафявата захар, оцета, уорчестърския сос, петмеза, кимиона и пипера.
• Разбърква се добре.
• Огънят се увеличава и се кипва соса.
• Намалява се огънят и се оставя да къкри  25-30 минути или докато се сгъсти.
• От време на време се разбърква.

• Ребърцата се изваждат и фурната се увеличава до 180С.
• Намазват се с барбекю соса от всички страни и се запичат още 25 минути.


Гответе с мен

 inspired by Cooking for Dummies
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4732 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 02.01.2007 21:16
07.12.2006 22:12 - Пълнен шаран
* Имало вярване, че костица от Никулденския шаран, грижливо скрита в гънките на портмонето, помага то да бъде по-пълно през годината. Ако не го знаете, на следващия Никулден приберете скъпоценното блестящо кръгче.  
image

2 глави кромид лук

200 мл олио
100 мл ориз
2 с л галета
3 с л орехи орехи
десетина стафиди
1 ч л червен пипер
щипка канела
1/2 ч л захар
смлян черен пипер
сол
1,5 - 2 кг шаран


• Почистеният шаран се измива добре, посолява се и се оставя един-два часа.
• През това време се задушава нарязаният лук в олиото.
• Прибавя се оризът и се задушава отново 15-20 минути.
• Добавя се галетата, орехите, стафидите, канелата, смленият черен и червен пипер и 1 с л вода.
• Сместа се разбърква добре.
• Шаранът се напълва с така приготвената смес, зашива се.
• Поставя се върху скара или пръчки в тава за печене.
• Полива се с олио и размито в малко вода доматено пюре.
• Поръсва се със смлян черен пипер и брашно.
• В тавата се доливат 400 мл топла вода.
• Пече се в предварително загрята фурна на 200 С, покрито с фолио 30 минути.
• Фолиото се маха и се запича още 10-15 минути.

Гответе с мен
image image image
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3560 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 02.01.2007 21:20
image

10-12 тортили

250 г пилешко или пуешко месо (варено, грил, пържено)
3-4 домата
1 зелена люта чушка
150 г настърган кашкавал
200 мл кисело мляко
1 ч л масло
1 глава кромид лук
1 скилидка чесън
масло
сол на вкус
• Тавата за печене се намаслява.
• Доматите се почистват от кожата и се нарязват на кубчета.
• Задушават се заедно с нарязаната люта чушка.
• Прибавя се нарязан на ситно лук и чесън.
• След 1-2 минути се прехвърля в блендър и се пюрира.
• Отново се връща в тенджерата (тиган) и се посолява и се подправя с черния пипер.
• Прибавят се подправки на вкус.
• Кипва се и се оставя да се сгъсти малко.
• Във всяка тортила се поставя по една лъжица сос.
• Прибавя се лъжица кисело мляко, нарязано месо, лют пипер (по желание) и се поръсва с кашкавал.
• Тортилите се свиват на тръбичка или друга форма и се поставят в намаслена тава.
• Отгоре се поливат с останалото кисело мляко и се поръсват с малко кашкавал.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 250 с около 10-15 минути.

** По желание може да се добави сладък чили сос, 1 ч л захар, ситно нарязан копър и/или магданоз и т.н.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1415 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 857079
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Декември, 2006  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031