Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
www.Gotvetesmen.com
Автор: marabu Категория: Рецепти
Прочетен: 601703 Постинги: 202 Коментари: 106
Постинги в блога от Октомври, 2011 г.
18.10.2011 17:57 - Гювеч от чушки



500 г печени и обелени чушки
500 г домати
1 глава кромид лук
1 връзка магданоз
4 с. л. олио
200 мл (1 ч. ч.) прясно мляко
2 яйца
150 г краве сирене
сол

• Фурната се загрява на 220 С.
• Чушките се почистват от семето и се нарязват на едри парчета.
• Лукът и доматите се нарязват на филийки.
• Магданозът се измива и се подсушава, след което се нарязва на ситно.
• В огнеупорна тава се нареждат един ред домати, върху тях - филийки лук.
• Поръсват се със сол и магданоз.
• Отгоре се нареждат чушките и се поръсват отново с магданоз и сол.
• Покриват се с доматите и се полива с олио.
• Гювечът от чушки се пече 15 минути.
• Поръсва се с натрошено сирене и се залива с разбитите в прясното мляко яйца .
• Гювечът от чушки се връща във фурната и се пече още 10-12 минути.

Още рецепти с чушки
Категория: Рецепти
Прочетен: 4896 Коментари: 0 Гласове: 0



390 г брашно тип 500
2 с. л. захар
1 с. л. бакпулвер
1 и 1/2 ч. л. сода
1 ч. л. сол
1 и 1/2 ч. л. чубрица
375 мл бира

125 г настъргано сирене тип Балкан

• Фурната се загрява на 190 С.
• Огнеупорна форма с размер 25х11 см се намаслява и набрашнява.
• В голяма купа се пресява брашното заедно с бакпулвера, солта и содата.
• Добавят се захарта, чубрицата и сиренето.
• Всичко се разбърква и се сипва бирата.
• Тестото бързо се омесва и се прехвърля във формата.
• Хлябът се пече 50 минути, след което се оставя да престои още 10 минути във формата.
• Бързият хляб с бира и чубрица се изважда и се охлажда напълно върху метална скара.

Още рецепти за хляб
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3034 Коментари: 0 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 601703
Постинги: 202
Коментари: 106
Гласове: 647
Календар
«  Октомври, 2011  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31