Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
www.Gotvetesmen.com
Автор: marabu Категория: Рецепти
Прочетен: 605262 Постинги: 202 Коментари: 106
Постинги в блога от Октомври, 2006 г.
2  >  >>
 
image
500 г моркови
2 ч л сол
2 ч л захар
2 - 3 с л майонеза
3 - 4 с л прясно мляко
1 ч л горчица
1 ч л смлян черен пипер
1 връзка копър
на вкус магданоз
3 -4 стръка зелен лук

• Морковите се обелват и се нарязват на кръгчета.
• 1/2 л вода се кипва заедно със захарта и солта, пускат се морковните кръгчета и се варят околко 10-15 минути.
• Изцеждат се и се оставят да изстинат.
• Майонезата, млякото, горчицата, солта, черният пипер се разбъркват добре.
• Добавят се копър, магданоз и зелен лук - ситно нарязани.
• С така приготвена смес се заливат леко топлите моркови.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 857 Коментари: 0 Гласове: 0
image
2 яйца
400 мл прясно мляко
250 мл брашно
1/2 ч л сол
2 с л разтопено масло
100 мл портокалов сок
1 с л настъргана кора на един портокал

захар на вкус

Пълнеж

200 г извара
2 с л сметана
1/2 ч л ванилова захар
1 портокал
захар на вкус

• Яйцата се разбиват с прясното мляко и солта.
• Прибавя се пресятото брашно, разтопеното масло, портокаловият сок, настърганата кора от портокал и захар на вкус.
• Всичко се размесва добре.
• Тестото се оставя да "почине" около 30 минути.

По желание се пълнят с пълнеж

• Изварата се смесва с 2 с л сметана, ваниловата захар.
• Прибавя се обелен и нарязан на парчета портокал и захар на вкус.
• Всичко се разбърква добре.
• С тази смес се пълнят палачинките.

** Брашното е в МЛ.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 866 Коментари: 0 Гласове: 0

image

250 г брашно
1/2 ч л сода
1/4 ч л сол
щипка индийско мускатово орехче
115 г масло (стайна температура)
1 яйце
1 жълтък
1 ч л ванилова есенция
1 ч л лимонена или портокалова цедра
175 г захар

Панировка

2 ч л канела
2 с л пудра захар
• Брашното се пресява заедно със содата и солта и мускатово орехче.
• Маслото се разбива със захарта.
• Добавя се яйцето, жълтъка и цедрата. Разбива се до въздушна лека смес.
• Добавя се брашното и всичко се обърква добре.
• Купата се покрива и се остава поне за 30 минути в хладилника.
• През това време се нагрява фурната до 190 С.
• В малка чиния (купа) се смесват канелата и пудра захар.
• С чайна лъжица се взима от тестото и се оформят топки с диаметър околко 2,5 см.
• Всяка топка се овалва в канелената смес.
• Поставя се върху намазнена тава (или хартия за печене) леко се притискат.
• Пекат се около 15-20 минути или докато краищата не почнат да се зачервяват.
• Изваждат се от фурната и се оставят да изстинат.
Излизат около 30-35 броя бисквити.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1626 Коментари: 0 Гласове: 0

 
image

2 см настърган джинджифил
или 1/2 ч л сух джинджифил
1 глава кромид лук
2 домата
1/2 ч л гарам масала
200 г кисело мляко
1 ч л сладък червен пипер
2-3 скилидки чесън
2 с л къри
100 мл прясно мляко
100 мл зеленчуков бульон

150 г карфиол
150 г зелен фасул
1 моркова
1 картоф

ситно нарязан кориандър
• В тигана се запържва ситно нарязан лук заедно с чесън и джинджифила.
• Прибавя се млякото и се оставя да ври 3 минути.
• Зеленчуците се нарязват на кубчета и се прибавят към млечната смес.
• Намалява се огъня и сместа се задушава до полуготовност.
• По необходимост се прибавят и 100 мл зеленчуков бульон.
• Доматите се нарязват на кубчета и се изсипват към сместа.
• Посолява се на вкус и се подправя с подправките.
• Добавя се киселото мляко и се задушава на тих огън, докато кърито не стане гъсто.
• По желанието зеленчуковото къри може да бъде поръсено със ситно нарязан кориандър.
• Сервира се с питки чапати или ориз басмати.
** Kарфиолът може да бъде заменен с тиквички. Също така кърито може да бъде приготвено с други зеленчуци, които се намират в хладилника Ви.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 898 Коментари: 0 Гласове: 0

image
ГЛАЗУРА

3 с л портокалово сладко
3 с л портокалов сок
1 с л горчица
1 ч л лимонов сок
1 ч л смлян кориандър

12 броя пилешки долни бутчета
• Всичко за глазурата се смесва.
• Долните бутчета се посоляват и се намазват с глазурата.
• Пекат се на грил или във фурната (230 С) до готовност, като от време на време е добре да се намазват с глазурата.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 731 Коментари: 0 Гласове: 0
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 605262
Постинги: 202
Коментари: 106
Гласове: 647
Календар
«  Октомври, 2006  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031