Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Няма описание.
Автор: marabu Категория: Рецепти
Прочетен: 856012 Постинги: 202 Коментари: 107
Постинги в блога от Юли, 2006 г.



image





Думи на Бисквитка  от бгкулинар.нет :


Този ароматен оцет се използва в някои салати и десерти от средиземноморската кухня.
Ето как може да се приготви в домашни условия:

Бърз малинов оцет

1 чаша (200 мл) малини
350 мл качествен винен оцет (от вкиснало вино, а не от разредена оцетна киселина)

Малините се слагат в стъклен съд (най-добре буркан) и се заливат със затоплен до 40-50 градуса оцет. Като изстине, се захлупва и се държи една нощ на стайна температура.
На следващия ден се прецежда.

Съхранява се в хладилника.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1392 Коментари: 0 Гласове: 0

image

350г пилешки крилца
сусам

марината

4 с л соев сос
1 ч л горчица
2 с л лимонов сок
1 /2 ч л сух чесън
1 с л мед
1/2 ч л сух джинджифил
2 ч л кетчуп


• Всички съставки за маринатата се разбиват до еднородна смес с помощта на вилица или тел.
• Крилцата се нареждат в тава за печене и отгоре се заливат с маринатата.
• Покриват се с фолио и се оставят в хладилника да се мариноват за едно денонощие.
• Ако няма време се мариноват поне за 2 часа.
• Маринованите крилца се подреждат върху скара от фурната, отдолу се поставя тавичка, в която да пада течноста от печенето.
• Поливат се с маринатата.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 210 С около 10 минути.
• Обръщат се и се поръсват по желание със сусам и се запичат още 10 минути.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2241 Коментари: 1 Гласове: 0

image

500 г диня
200 г захар
450 мл вода
сок от 2 лимона
щипка сол
100 г шоколад, начупен на парченца


• Приготвя се сироп от захар и вода.
• След кипване се оставя да ври 10 минути.
• Отнема се от огъня и се оставя да се охлади.
• Динята, почистена от кората и семки се пюрира заедно с лимоновия сок, солта и захарния сироп.
• Получено пюре се излива в ниска купа подходяща за замразяване.
• Поставя се във фризер за 2 часа.
• Изважда се и се разбива с вилица, добавя се начупения на парченца шоколад.
• Отново се замразява за 2 часа.
• При сервиране се украсява с парченца шоколад и диня. Бележки:

** Gelu di meluni - десерт от Сицилия представлява страхотно съчетание на замръзнала диня и шоколад. Особено подходящ в летните жеги. Ако обичате тъмен шоколад, то препоръчвам да пробвате с 80 % или 95 % Какао.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1834 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 856012
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Юли, 2006  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31