Няма описание.
Постинги в блога от Октомври, 2008 г.
21.10.2008 22:48 -
Задушен грах за гарнитура
550 г пресен грах
или 400 г консервиран грах
или 250 г замразен грах
40 г краве масло
1 с л ситно нарязан копър или магданоз
1 ч л сол
• Пресният грах, почистен от шушулките, се слага в малко количество кипяща вода.
• Вари се, докато омекне, след което се отцежда от водата.
• Задушава се в загрятото прясно масло.
• Посолява се.
• При поднасянето се поръсва с дребно нарязания копър или магданоз.
• Консервираният грах се изцежда, изплаква се и тогава се задушава в загрятото масло.
• Замразеният грах се поставя в кипяща вода и се вари, докато омекне, след което се отцежда и се задушава в загрятото масло.
** Рецептата е взета от Единен сборник РЕЦЕПТИ за заведенията за обществено хранене.
05.10.2008 23:48 -
Кренвирши с горчица и бекон
6 кренвирша
6 тънки резена бекон
1-2 с л горчица
зехтин
• Кренвиршите се сваряват и се обелват.
• Резените бекон се намазват от едната страна с горчица.
• Кренвиршите се обвиват с подготвените резени бекон, като се закрепват по краищата с клечки за зъби.
• Изпържват се в сгорещен зехтин, докато се зачервят от двете страни.
• Изваждат се (махат се клечките) и се поднасят със салата, варени картофи и т.н
Търсене