Няма описание.
Постинги в блога от Април, 2009 г.
20.04.2009 09:04 -
Мариновано агнешко бутче
1 (1,5 кг) агнешко бутче
2 глави кромид лук
7-8 зърна бахар
10 зърна черен пипер
3 зърна карамфил
100 мл оцет
100 мл червено вино
70 г меко краве масло
сол
• Подправките се смилат и се смесват с 2 супени лъжици размекнато масло, ситно нарязания лук и сол на вкус.
• Бутчето се измива, подсушава се и се намазва със сместа.
• Слага се в дълбок съд и се залива с оцета и виното.
• Маринова се 24 часа, като от време на време се обръща.
• Изважда се от маринатата и се запържва от двете страни в останалото масло.
• Прехвърля се заедно с мазнината в огнеупорна тава.
• Пече се в предварително загрята фурна на 90 С за 3 часа и 50 минути.
• Гарнитура : зелена салата, пържени картофи, пресни картофи в масло, задушен ориз.
03.04.2009 00:21 -
Свински пържоли на тиган
4 броя свински пържоли от врат
4 глави кромид лук
сол
олио
смлян черен пипер
• Пържолите се измиват и се подсушават с кухненско руло.
• Посоляват се и се поръсват с черен пипер от двете страни.
• Оставят се да престоят на хладно 30-60 минути.
• Пържат се в похлупен тиган на средно силен огън до зачервяване.
• Нареждат се върху предварително нарязания и посолен лук.
• Поливат се с горещо олио и се похлупват.
• След 5 минути са готови.
източник