Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Няма описание.
Автор: marabu Категория: Рецепти
Прочетен: 856818 Постинги: 202 Коментари: 107
Постинги в блога от Април, 2009 г.
image

1 (1,5 кг) агнешко бутче
2 глави кромид лук
7-8 зърна бахар
10 зърна черен пипер
3 зърна карамфил
100 мл оцет
100 мл червено вино
70 г меко краве масло
сол


• Подправките се смилат и се смесват с 2 супени лъжици размекнато масло, ситно нарязания лук и сол на вкус.
• Бутчето се измива, подсушава се и се намазва със сместа.
• Слага се в дълбок съд и се залива с оцета и виното.
• Маринова се 24 часа, като от време на време се обръща.
• Изважда се от маринатата и се запържва от двете страни в останалото масло.
• Прехвърля се заедно с мазнината в огнеупорна тава.
• Пече се в предварително загрята фурна на 90 С за 3 часа и 50 минути.
• Гарнитура : зелена салата, пържени картофи, пресни картофи в масло, задушен ориз.

Категория: Лични дневници
Прочетен: 3325 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 20.04.2009 09:04
image

4 броя свински пържоли от врат
4 глави кромид лук
сол
олио
смлян черен пипер

• Пържолите се измиват и се подсушават с кухненско руло.
• Посоляват се и се поръсват с черен пипер от двете страни.
• Оставят се да престоят на хладно 30-60 минути.
• Пържат се в похлупен тиган на средно силен огън до зачервяване.
• Нареждат се върху предварително нарязания и посолен лук.
• Поливат се с горещо олио и се похлупват.
• След 5 минути са готови.

източник
Категория: Лични дневници
Прочетен: 9539 Коментари: 3 Гласове: 0
Последна промяна: 03.04.2009 00:22
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 856818
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Април, 2009  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930