Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Няма описание.
Автор: marabu Категория: Рецепти
Прочетен: 854524 Постинги: 202 Коментари: 107
Постинги в блога от Септември, 2007 г.
 
image
500 г брашно
75 г мас
1 ч л сол
щипка сода
200 мл вода

• От всички продукти се омесва доста плътно тесто.
• Тестото се оформя на топка и се покрива.
• Оставя се да престои 1 час.
• След това тестото се разделя на неголеми еднакви топчета.
• Всяко от тях се разточва в кръг с диаметър 24 см и 2-6 мм дебелина.
• Надупчват се с вилица и се пекат в силно загрят сух тиган (добре е това да бъде тиган с дебело дъно).
• Готовата пиадина трябва да бъде мека и хрупкава едновремено. ** Пиядина

Приготвя се от обикновенно тесто за пица, не се пече във фурна, а в специален плосък тиган. Много вкусна питка, подхожда си с червено вино и голяма чиния със салата. Една от най-полулярните питки в Италия.

Може да покриете цялата пиядина с плънка и плътно да прилепите към нея втора, да "залепите" краищата и да печете. Такава пиядина се нарича "Касоне".

Плънки

С риба тон и лук:
Така се приготвят в ресторантите. Риба тон в собствен сос се намачква с вилица. Лукът се реже на тънки колелца. Чери доматчетата се режат на четвъртинки. Всичко се смесва и се слага сол и пипер.

С моцарела и риба тон:
Класика! Смесва се рибата в собствен сос с резенчета моцарела.

С плънка от Римини:
Пригответе картофено пюре. Объркайте в него прясно настърган пармезан, сол, пипер, късчета прясна шунка, магданоз.

С гъби и моцарела:
Капачетата от гъбите нарежете на едро, запържете до готовност със зехтин и чесън. Смесете ги с резени прясна моцарела.

източник : Мими
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1562 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 21.09.2007 23:46
image

5 плода авокадо
240 г консерва риба тон в олио
5 с л майонеза
4 с л каперси
или 2 кисели краставички
1/2 ч л лимонов сок (по желание)
смлян черен пипер
лимонов сок


. Рибата се отцежда и се намачква с вилица.
. Прибавят се ситно нарязаните каперси или краставичките.
. Добавя се майонезата .
. Сместа се разбърква добре и се подправя със смлян черен пипер и  лимоновият сок.
. Авокадото се разрязва на две, почиства се от костилките и веднага се поръсва с лимонов сок, за да не потъмнеят.
. Всяка половинка се фарширова с приготвената смес и се украся с листо от магданоз.
. Поднасят се веднага.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2168 Коментари: 1 Гласове: 0
10.09.2007 22:15 - Дип с орехи
image
150 г орехи
300 г крема сирене
3 с л прясно мляко
сол

• Орехите се почистват и се наситняват.
• Крема сиренето се разбива с прясното мляко.
• Прибавят се орехите и дипа се разбърква добре.
• Поднася се към печено месо, варени или сурови зеленчуци, хляб
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1175 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 854524
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Септември, 2007  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930