Няма описание.
Постинги в блога от Септември, 2007 г.
21.09.2007 23:46 -
Пиядина Романола
500 г брашно
75 г мас
1 ч л сол
щипка сода
200 мл вода
• От всички продукти се омесва доста плътно тесто.
• Тестото се оформя на топка и се покрива.
• Оставя се да престои 1 час.
• След това тестото се разделя на неголеми еднакви топчета.
• Всяко от тях се разточва в кръг с диаметър 24 см и 2-6 мм дебелина.
• Надупчват се с вилица и се пекат в силно загрят сух тиган (добре е това да бъде тиган с дебело дъно).
• Готовата пиадина трябва да бъде мека и хрупкава едновремено. ** Пиядина
Приготвя се от обикновенно тесто за пица, не се пече във фурна, а в специален плосък тиган. Много вкусна питка, подхожда си с червено вино и голяма чиния със салата. Една от най-полулярните питки в Италия.
Може да покриете цялата пиядина с плънка и плътно да прилепите към нея втора, да "залепите" краищата и да печете. Такава пиядина се нарича "Касоне".
Плънки
С риба тон и лук:
Така се приготвят в ресторантите. Риба тон в собствен сос се намачква с вилица. Лукът се реже на тънки колелца. Чери доматчетата се режат на четвъртинки. Всичко се смесва и се слага сол и пипер.
С моцарела и риба тон:
Класика! Смесва се рибата в собствен сос с резенчета моцарела.
С плънка от Римини:
Пригответе картофено пюре. Объркайте в него прясно настърган пармезан, сол, пипер, късчета прясна шунка, магданоз.
С гъби и моцарела:
Капачетата от гъбите нарежете на едро, запържете до готовност със зехтин и чесън. Смесете ги с резени прясна моцарела.
източник : Мими
13.09.2007 17:07 -
Авокадо фаршировано с риба тон
5 плода авокадо
240 г консерва риба тон в олио
5 с л майонеза
4 с л каперси
или 2 кисели краставички
1/2 ч л лимонов сок (по желание)
смлян черен пипер
лимонов сок
. Рибата се отцежда и се намачква с вилица.
. Прибавят се ситно нарязаните каперси или краставичките.
. Добавя се майонезата .
. Сместа се разбърква добре и се подправя със смлян черен пипер и лимоновият сок.
. Авокадото се разрязва на две, почиства се от костилките и веднага се поръсва с лимонов сок, за да не потъмнеят.
. Всяка половинка се фарширова с приготвената смес и се украся с листо от магданоз.
. Поднасят се веднага.
10.09.2007 22:15 -
Дип с орехи
Търсене