Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
www.Gotvetesmen.com
Автор: marabu Категория: Рецепти
Прочетен: 601724 Постинги: 202 Коментари: 106
Постинги в блога от Юни, 2007 г.
2  >  >>
29.06.2007 14:52 - Ушички



500 г бутертесто
150 г пудра захар


• Тестото се разстила върху маса, поръсена с пудрата захар, и се притиска леко, за да залепне захарта.



• Нарязва се на ивици с ширина 25 см, които се навиват от двата срещуположни края към средата, където двете получени рулца се прихлупват едно върху друго.



• Оставят се да престоят 20 минути в хладилника, след което се нарязват напречно с остър нож на филийки, дебели 5 мм.



• Бисквитите се нареждат на разстояние в тава.



• Пекат се в предварително загрята на 180 С за 15 минути, като по средата на печенето се обръщат.
• Изпечените бисквити се изваждат веднага от тавата.
• По желание след като изстинат могат да се потопят до половината в разтопен шоколад.

Категория: Лични дневници
Прочетен: 930 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 29.06.2007 15:59
25.06.2007 14:54 - Дип с орехи





150 г орехи
300 гр крема сирене
3 с л прясно мляко
сол


. Орехите се почистват и се наситняват.
. Крема сиренето се разбива с прясното мляко.
. Прибавят се орехите и дипа се разбърква добре.
. Поднася се към печено месо, варени или сурови зеленчуци, хляб.


Източник : ШГ
Категория: Лични дневници
Прочетен: 865 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 25.06.2007 14:54



200 мл вода
50 г зелен лук
1 морков
1 картоф
1 ч л квасено мляко
сол
магданоз


. Лукът, морковите и картофите се измиват и се почистват.
. Зеленчуците се нарязват на дребно и се сваряват с 200 мл вода.
. Без да се отцеждат от водата се пасират в блендер или с пасатор.
. Към зеленчуковото пюре се прибавя 1 ч л квасено мляко и нарязан на дребно магданоз.

** източник : тефтерът на мама в раздела "Супи за тънка талия"
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1253 Коментари: 1 Гласове: 0
Лимонено сорбето с праскови

120-140 мл лимонов сок

200 г праскови от компот
2-3 с л пудра захар
малко вода

• Всички продукти се поставят в блендър (включително и сока от компота).
• Пуска се няколко пъти на "Пулс" до получване на пюреобразно състояние.
• Излива се в широк и недълбок съд (плик).
• Поставя се във фризер.
• Преди сервирането се оставя за 10 минути на стайна температура.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 911 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 15.06.2007 22:25
 
Салата с моцарела, босилек и печени домати
8 средни домата
1 с л зехтин
1 с л балсамов оцет
1/4 ч л смлян черен пипер
240 г моцарела
босилек

ДРЕСИНГ

1 с л каперси
2 с л зехтин
2 с л балсамов оцет
1 скилидка чесън

• Доматите се разрязват на две и се поставят с плоската част надолу върху застлана тава.
• Поръсват се със зехтин, оцет и черния пипер.
• Пекат се непокрити около 2 часа при 150 С или докато не омекнат.
• В чиния се подреждат доматите, нарязаната на филийки моцарела и босилек.
• Каперсите се нарязват наситно и се смесват с останалите продукти за дресинга.
• Салатата се залива с дресинга.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1391 Коментари: 2 Гласове: 0
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 601724
Постинги: 202
Коментари: 106
Гласове: 647
Календар
«  Юни, 2007  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930