Няма описание.
Постинги в блога от Януари, 2009 г.
14.01.2009 08:56 -
Ананасови цветя
250 г бутертесто
9 шайби консервиран ананас
9 броя вишна (череша) мараскино
1 яйце
1 с л вода
захар
. Фурната се загрява на 200 С.
. Тавата се застила с хартия за печене.
. Размразен лист бутертесто се нарязва на 18 ленти, широки ~1 см.
. Всяка шайба се омотава с 2 ленти, като краищата на лентите се натискат в средата с пръсти.
. Цветята се нареждат в тавата и се намазват с разбито яйце с вода.
. Отгоре се поръсват със захар, а в средата се поставят вишните.
. Пекат се 25 минути или до златист цвят.
. Охлаждат се върху метална скара (след печенето са меки, но след охлаждането се втвърдяват).
. Ананасови цветя се съчетават добре със сладолед.
източник: Аун.блогспот.ком
05.01.2009 22:16 -
Бадеми с червен пипер
1 с л зехтин
350 г бадеми
щипка червен пипер
щипка сол
. В тиган се сгорещява зехтинът.
. Прибавят се бадемите и се запържват до златист цвят.
. Прехвърлят се в чиния, застлана с кухненско руло.
. Бадемите се оставят да се охладят.
. Прехвърлят се в плътно затваряща се кутия.
. Бадемите се поръсват със сол и червен пипер.
. Кутията се разклаща добре, така че ядките да се овалят равномерно в подправките.
. Съхраняват се в хладилник преди сервиране.
. При поднасянето се бадемите се поръсва с малко допълнително червен пипер.
** Бадемите могат да бъдат бланширани и обелени от кожицата, както и оставени непочистени.
*** Така приготвени бадеми издържат 3-4 дена.
05.01.2009 22:13 -
Шоколадови бадеми
200 г сурови бадеми
100 г шоколад
4 с л какао на прах
1 с л пудра захар
• Фурната се загрява на 100 С.
• Бадемите се нареждат в тавата.
• Сушат се във фурната 30-40 минути.
• Шоколадът се разтопява на водна баня, но не се разбърква.
• Върху хартия за печене се пресява какаото на дебел слой.
• Бадемите се потапят в разтопения шоколад и се овалват в какаото.
• За да се махне излишното какао се поставят в цедка и леко се изтръскват.
• Сервират се поръсени с пудра захар.
** Бадемите са много вкусни особено със силно черно кафе след вечеря.
05.01.2009 22:07 -
Пикантни тиквени семки
200 г сурови тиквени семки
1 1/2 ч л олио
1 1 /2 ч л сос Уорчестър
1 ч л сладък червен пипер
1 ч л сух риган
1/2 ч л сос Табаско
1/4 ч л сол
• В купа се разбъркват семките с олиото, докато се покрият с мазнина изцяло.
• Прибавят се останалите подправки и отново внимателно всичко се разбърква.
• Тиквените семки се изсипват в огнеупорна тава, като се разстилат на равномерен слой.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 180-200 С 5-7 минути, след което се разбъркват семките и се пекат още 5 минути.
• Тавата се изважда и семките се охлаждат.
• Поднасят се или се съхраняват във въздухонепроницаем съд до 1 седмица при стайна температура.