Няма описание.
Постинги в блога от Април, 2008 г.
26.04.2008 23:38 -
Бъркани със сирене яйца по шопски
2 яйца
1 с л олио
1-2 пресни люти чушки
50 г сирене
1/4 глава лук
сол
червен пипер
магданоз
• Сгорещява се мазнината в порционно тиганче.
• Нарязва се само зелената част (без семето) на пиперките и се слага в мазнината заедно със ситно нарязания лук.
• Разбърква се и се прибавят разбитите яйца, в които е надробено сиренето.
• Държи се на огъня 1—2 минути, разкъсва се тук-там с вилица.
• Щом белтъкът започне да побелява, се оттегля от огъня, наръсва се с червен пипер (или шарена сол) и накълцан магданоз.
• Поднася се в тиганчето с препечена филия бял хляб и салата по избор.
Гответе с мен!
26.04.2008 23:36 -
Бъркани яйца пържени
2 яйца
1 с л олио
сол
червен пипер
магданоз
чубрица
• Мазнината се сгорещява силно.
• Яйцата се разбъркват в чиния с вилица така, че белтъкът да не се вижда.
• Прибавя се щипка сол и се изсипват в горещата мазнина, оставят се за момент, след което се разбъркват леко с вилица и се отдръпват настрани от огъня.
• Слагат се на топло блюдо (ако не се пържат в порционно тиганче).
• Наръсват се леко с червен пипер, шарена сол или чубрица и се поднасят топли по желание с препечен хляб и салата по избор.
Гответе с мен!
26.04.2008 23:31 -
Бъркани яйца 2
4 яйца
2 с л заквасена сметана
сол
смлян черен пипер
40 г краве масло
• Яйцата се счупват в купа и се разбъркват добре с вилица, но не се разбиват - ако сместа е пенеста, ястието няма да стане гладко и кремообразно.
• Добавя се сметаната и 2 с л вода.
• Подправя се със сол и смлян черен пипер.
• Маслото се стопява в малък тиган (касерола) с дебело дъно на тих огън.
• Сипват се яйцата и се бъркат бавно, докато се сгъстят и станат на крем.
• Огънят трябва да е много тих, яйцата да се пресичат постепенно и да не образуват бучки.
• Поднасят се веднага, най-добре върху филия препечен хляб.
** Бърканите яйца се готвят бавно, пържат се, без да се бърза, в тиган с дебело дъно, като се бърка леко на тих огън.
Гответе с мен!
14.04.2008 19:45 -
Пица с печени домати, козе сирене и пилешко месо
500 г коктейлни домати
2 с л балсамов оцет
2 с л кафява захар
340 г пилешко филе
30 см блат за пица
2 с л ситно нарязан пресен кориандър
80 г козе сирене
40 г маруля или рокет-салата
. Доматите се нарязват на половинки.
. Нареждат се в огнеупорна тава, която е застлана с хартия за печене.
. Напръскват се със смес от балсамов оцет и захар.
. Доматите се пекат непокрити в предварително загрята фурна на 220 С около 25-30 минути или докато омекнат.
. Междувремено се изпича пилешкото филе в сгорещен намаслен оребрен тиган или на грил (барбекю), докато месото се опече добре, по 3-4 минути за всяка страна.
. Филето се охлажда за 5 минути и се нарязва на тънки ивички.
. Блатът за пицата се поставя в огнеупорна тава и се пече непокрит в предварително загрята фурна на 220-250 С за 10 минути или докато леко покафенее.
. Отгоре се нареждат доматите, пилешкото месо, кориандърът и натрошено козе сирене.
. Връща се отново във фурната и се пече непокрита 10-15 минути или докато основата стане златистокафява и хрупкава.
източник : АWW Great Italian Food
14.04.2008 19:44 -
Пица с чесново масло, домати, маслини и кашкавал
2 с л меко краве масло
4 скилидки чесън
100 г настъргана Моцарела
100 г пушен кашкавал
50 г черни маслини без костилки
2-3 домата
28 см блат за пица
. Мекото масло се разбърква с пресованият чесън.
. Блатът за пицата се поставя в тава и се намазва с чесновото масло.
. Отгоре се нареждат малини, нарязани на кръгчета.
. Поръсва се с настърганата Моцарела и пушен кашкавал
. Накрая се нареждат домати, нарязани на кръгчета.
. Пече се в предварително загрята фурна на 220 С за 12-15 минути.
източник : АWW
Търсене