Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Няма описание.
Автор: marabu Категория: Рецепти
Прочетен: 856026 Постинги: 202 Коментари: 107
Постинги в блога от Май, 2006 г.

image



Гответе с мен
 

Тесто

100 г маргарин
150 мл брашно
150 мл настърган кашкавал
(Ементал или Витоша)
~ 200 мл студена вода

Пълнеж

200 г гъби
50 мл течна сметана
2 скилидки чесън
2 с л масло
6 неголеми яйца
сол
смлян черен пипер
настърган кашкавал


• Реже се маслото на кубчета, добавя се настъргания кашкавал и брашното, добавя се водата и се замесва тесто.
• Тестото се разпределя във формите (диаметър 12 см) като се покрива дъното и стените.
• Набожда се в с вилица на няколко места и се пече 10- 15 минути в предварително загрята фурна на 180 С.
• Гъбите се запържват в масло и ситно нарязан лук.
• Към края се добавя солта и черния пипер.
• Най-накрая се добавя сметаната.
• Пълнят се формите, отгоре се чуква едно яйце и се поръсват с настърган кашкавал.
• В предварително загрята фурна за 12-15 минути.
• Извадете, когато е готов белтъка.

image
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2590 Коментари: 2 Гласове: 0

image

Гответе с мен


2 пакета полуготови спагети
2 сварени яйца
2 големи моркова
1 голяма скилидка чесън
4 с л заквасена сметана
4 с л майонеза

• В купа за салата поставете майонезата и сметаната. Объркайте.
Сухите(НЕ ВАРЕТЕ!!!) полуготови спагети натрошете и ги добавете към сметаната и майонезата.
• Добавете сухите подправки от полуготовите спагети.
• Объркайте и оставете настани.
• Обелете сварените яйца и ги нарежете на кубчета.
• Нарежете на ситно скилидката чесън и настържете морковите на ренде.
• Добавете всичко това към спагетите.
• Разбъркайте добре и оставете да се маринова 30 - 40 минути.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2498 Коментари: 2 Гласове: 0
image

Гответе с мен


300 г брашно
100 г доматен сок
100 мл вода
2 ч л захар
2 ч л сол
1 ч л суха мая
1 с л зехтин
1 с л риган
1 с л сух чесън

По желание

1 с л песто
1 с л ситно нарязани пресни подправки
(риган, мащерка, босилек, розмарин, салвия)
или чубрица
3 с л кашкавал ( на кубчета или настъган кашкавал)


• Маята се разтваря в топлата вода и се добавя захарта. Оставя се встрани за 10 минути.

• Добавя се сокът от доматите и се разбърква.

• Брашното се пресява на етапи, добавя се чесъна, ароматните подправки, и се замесва еластично тесто, като накрая

се добавя маслото и солта ( ако изполвате и песто, настърган кашкавал то ги добавете заедно със сухия чесън)

• Оформете тестото на топка и поставете в намаслена купа (плик), покрийте и оставете за 1 час.

• Разточете тестото в правоъгълник и поставете кубчетата кашкавал. Навийте на руло.

• Поставете в намаслена форма за хляб ( 26 * 12), покрийте с намаслено свежо фолио и оставете за още 30 минути.

• Пече се в предварително загрята фурна на 210 С за около 30- 40 минути.

image
image
image
image
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1692 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 10.05.2006 23:49
10.05.2006 23:31 - Суфле с ягоди
image

Гответе с мен


250 г ягоди
1 белтък
100 мл захар
2 с л лимонов сок

• Желателно е да се вземе голяма купа.
• Ако не искате да чистите след суфлето цялата кухня - поставете купата в целофанов плик.
• Поставете всички продукти в купата.
• С помощта на миксера разбийте  около 5-10 минути, докато не получите гъста смес.
• Сместа се изсипва в подходящ съд за замразяване.
• Оставя се в  камерата или фризера за една нощ.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1437 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 856026
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Май, 2006  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031