Няма описание.
Постинги в блога от Май, 2006 г.
31.05.2006 10:15 -
Тарталетки с гъби
Гответе с мен
Тесто
100 г маргарин
150 мл брашно
150 мл настърган кашкавал
(Ементал или Витоша)
~ 200 мл студена вода
Пълнеж
200 г гъби
50 мл течна сметана
2 скилидки чесън
2 с л масло
6 неголеми яйца
сол
смлян черен пипер
настърган кашкавал
• Реже се маслото на кубчета, добавя се настъргания кашкавал и брашното, добавя се водата и се замесва тесто.
• Тестото се разпределя във формите (диаметър 12 см) като се покрива дъното и стените.
• Набожда се в с вилица на няколко места и се пече 10- 15 минути в предварително загрята фурна на 180 С.
• Гъбите се запържват в масло и ситно нарязан лук.
• Към края се добавя солта и черния пипер.
• Най-накрая се добавя сметаната.
• Пълнят се формите, отгоре се чуква едно яйце и се поръсват с настърган кашкавал.
• В предварително загрята фурна за 12-15 минути.
• Извадете, когато е готов белтъка.
26.05.2006 21:01 -
Салата с моркови и полуготови спагети
Гответе с мен
2 пакета полуготови спагети
2 сварени яйца
2 големи моркова
1 голяма скилидка чесън
4 с л заквасена сметана
4 с л майонеза
• В купа за салата поставете майонезата и сметаната. Объркайте.
• Сухите(НЕ ВАРЕТЕ!!!) полуготови спагети натрошете и ги добавете към сметаната и майонезата.
• Добавете сухите подправки от полуготовите спагети.
• Объркайте и оставете настани.
• Обелете сварените яйца и ги нарежете на кубчета.
• Нарежете на ситно скилидката чесън и настържете морковите на ренде.
• Добавете всичко това към спагетите.
• Разбъркайте добре и оставете да се маринова 30 - 40 минути.
10.05.2006 23:43 -
Доматен хляб "Пица"
Гответе с мен
300 г брашно
100 г доматен сок
100 мл вода
2 ч л захар
2 ч л сол
1 ч л суха мая
1 с л зехтин
1 с л риган
1 с л сух чесън
По желание
1 с л песто
1 с л ситно нарязани пресни подправки
(риган, мащерка, босилек, розмарин, салвия)
или чубрица
3 с л кашкавал ( на кубчета или настъган кашкавал)
• Маята се разтваря в топлата вода и се добавя захарта. Оставя се встрани за 10 минути.
• Добавя се сокът от доматите и се разбърква.
• Брашното се пресява на етапи, добавя се чесъна, ароматните подправки, и се замесва еластично тесто, като накрая
се добавя маслото и солта ( ако изполвате и песто, настърган кашкавал то ги добавете заедно със сухия чесън)
• Оформете тестото на топка и поставете в намаслена купа (плик), покрийте и оставете за 1 час.
• Разточете тестото в правоъгълник и поставете кубчетата кашкавал. Навийте на руло.
• Поставете в намаслена форма за хляб ( 26 * 12), покрийте с намаслено свежо фолио и оставете за още 30 минути.
• Пече се в предварително загрята фурна на 210 С за около 30- 40 минути.
10.05.2006 23:31 -
Суфле с ягоди
Гответе с мен
250 г ягоди
1 белтък
100 мл захар
2 с л лимонов сок
• Желателно е да се вземе голяма купа.
• Ако не искате да чистите след суфлето цялата кухня - поставете купата в целофанов плик.
• Поставете всички продукти в купата.
• С помощта на миксера разбийте около 5-10 минути, докато не получите гъста смес.
• Сместа се изсипва в подходящ съд за замразяване.
• Оставя се в камерата или фризера за една нощ.
Търсене