Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Няма описание.
Автор: marabu Категория: Рецепти
Прочетен: 854639 Постинги: 202 Коментари: 107
Постинги в блога от Ноември, 2008 г.
2  >  >>
image

250 г брашно
160 мл топла вода
7 г прясна мая
или 1 ч л суха мая
1 ч л сол
1/2 ч л захар
25 мл зехтин

1 (100 г) тиквичка
100 г сирене Моцарела
2 с л готов доматен сос за паста
2 яйца (размер М)
щипка сух босилек
зехтин


• Маята се разтваря в топлата вода заедно със захарта и се оставя да шупне на топло за 10 минути.
• Добавя се пресятото брашно, зехтинът и солта.
• Оформя се тесто, което се меси 10 минути.
• Тестото се оформя на топка и се поръсва в брашно.
• Покрива се и се оставя на топло за 1 час.
• Втасалото тесто се разточва в намаслена тава с диaматър 20-22 см.
• Намазва се с доматения сос и се нарежда нарязано на дребни кубчета Моцарела.
• Отгоре се поставя нарязано на тънки филиийки (1-2 мм на ренде тип Вьорнер) тиквичката.
• На две места се правят 2 вдлъбнатини.
• Внимателно се изсипват 2 яйца в дупките.
• Пицата се поръсва с босилек и се напръсква със зехтин.
• Фурната се загрява на 210 С.
• Пицата се пече 20-25 минути.
• Пица с тиквички се поднася топла.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2317 Коментари: 0 Гласове: 0
image

1 кг картофи
сол
зехтин
25 г кокосови стърготини
50 г хлебни трохи
2 ч л настъргана лимонова кора
2 белтъка
1 с л прясно мляко 0.1 %

4 (720 г) филета бяла риба
35 г брашно

150 г майонеза
1 с л ситно нарязан кориандър
2 ч л ситно нарязана лимонова кора
1 с л лимонов сок


. Фурната се загрява на 210С.
. Картофите се почистват и се измиват.
. Нарязват се на шайби с дебелина 1 см.
. Картофените шайби се нареждат на един ред в тава, която се застлана с хартия за печене.
. Напръскват се със зехтин отгоре и се посоляват.
. Пекат се 40 минути или до златист цвят.
. В това време в купа се смесват кокосовите стърготини, трохите и лимоновата кора.
. В друга купа се разбъркват белтъците с млякото.
. Филетата риба се измиват, подсушават се и се овалват в брашно.
. След това в белтъците и накрая в кокосовата смес.
. Рибата се нарежда в тава, която е застлана с хартия за печене.
. Пече се 20 минути до златист цвят (най-добре да се сложи тавата последните 20 минути от печенето на картофения чипс).
. За майонезата : ситно нарязаният кориандър се разбърква с майонезата, лимоновата кора и сокът.
. Риба на фурна с кокосова панировка и картофен чипс се поднасят заедно с приготвената майонеза.


AWW Food for fit and healthy kids
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1677 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 29.11.2008 10:08
image

400 г паста по избор
1 с л зехтин
1 тиквичка
200 г замразен грах
200 мл готварска сметана
2 с л зърнеста горчица
150 г шунка
1 с л ситно нарязан копър
сол
смлян черен пипер


. Пастата се сварява според указанията на опаковката.
. Зехтинът се сгорещява в дълбок тиган.
. Прибавя се тиквичката, нарязана на ивици и се пържи 2 минути.
. Добавя се замразения грах и се готви още 2 минути.
. Шунката се нарязва на ивици и се прибавя към зеленчуците.
. Прибавя се сметаната и горчицата.
. Готви се 3 минути, след което се прибавя ситно нарязаният копър.
. Подправя се със сол и черен пипер.
. Отцедената паста се изсипва в тигана.
. Ястието се разбърква и се разпределя по чинии.
image
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1755 Коментари: 0 Гласове: 0
image

1 л вода
250 г кайма
1 с л ориз
1 с л вода
1 глава кромид лук
30 г ориз
1 яйце
1 домат
1 ч л сол

червен пипер
магданоз
30 г краве масло
лимон
брашно

• Каймата се смесва с 1 с л измит ориз, щипка червен пипер и 1 с л вода.
• Разбърква се добре и се разделя на 6 равни части.
• Оформят се топки и се овалват в брашно.
• Лукът се почиства и се нарязва на дребно и се слага в кипяща вода заедно със солта.
• След няколко минути се прибавят последователно топките, измитият ориз (30 г =2 с л) и нарязаният на дребни кубчета домат.
• Супата се разбърква се оставя да ври на по-слаб огън 25 минути при леко отхлупен капак.
• Накрая се слагат нарязаният магданоз и кравето масло.
• Супата се сваля от огъня.
• Застройва се с яйце.
• Може да се поръси с черен пипер.
• Сервира се с лимон.

** По мотиви : Готварска книга за мъже
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2057 Коментари: 0 Гласове: 0
image
4 с л дижонска горчица
2 с л разтопено масло
1 ч л сух стрит розмарин
1/4 ч л смлян черен пипер
1/4 ч л сол
500 г бадеми
100 г настърган Пармезан

• Фурната се загрява на 150 С.
• Огнеупорна тава се застила с хартия за печене или алуминиево фолио.
• Горчицата заедно с маслото, розмарина, солта и пипера се разбъркват в голяма купа.
• Прибавят се бадемите и се разбъркват, така че да се покрият равномерно със сместа.
• Поръсват се с Пармезана и отново се разбъркват.
• Изсипват се на един слой в тавата и се пекат 10 минути.
• Разбъркват се и се запичат още 10 минути.
• Бадемите трябва да бъдат сухи и леко оцветени, но не кафяви.
• Охлаждат се върху скара.
• Могат да бъдат съхранени във въздухонепроницаема кутия при стайна температура до 2 седмици.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1837 Коментари: 0 Гласове: 0
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 854639
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Ноември, 2008  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930