Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Няма описание.
Автор: marabu Категория: Рецепти
Прочетен: 855721 Постинги: 202 Коментари: 107
Постинги в блога от Юни, 2008 г.
 
image
345 г кисело мляко (1,5 %)
50 г фини овесени ядки
1/2 ч л ванилова есенция

1 голямо яйце
1 с л олио
210 г брашно
2 с л кафява захар
1/2 ч л сода
1/2 ч л сол
• В купа се смесват киселото мляко, овесените ядки и ваниловата есенция.
• Оставят се встрани за 10 минути, като се разбъркват периодично.
• Прибавя се яйцето и олиото и се разбърква добре.
• В друга купа се смесват брашното, захарта, солта и содата.
• Разбърква се добре и се прибавят течните продукти.
• Отново се разбърва добре.
• Пекат се на среден огън в тиган с масло за 2-3 минути от всяка страна.
• Сервират се поляти с кленов сироп, мед, сладко или сладко кондензирано мляко.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1535 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 01.07.2008 08:37
 
image
1 литър
1 кубче зеленчуков бульон
3 картофа
3-4 броя патладжани
2 глави кромид лук
1-2 чушки
2 домата
дафинов лист

• Картофите се нарязват на кубчета 1 х 1 и се поставят в кипяща вода.
• След като са готови се поставя кубчето зеленчуков бульон и дафиновия лист.
• Патладжаните се обелват, нарязват се на кубчета и се поставят в солена вода за 15-20 минути.
• Покриват се и се поставя отгоре тежест, за да може водата да покрие добре кубчетата патладжани.
• 2 глави лук и 2 чушки се нарязват на кубчета и се запържват до прозрачност.
• 2 домата се обелват от кората и се нарязват на кубчета и се прибавят към чушките и лукът.
• Пържат се за 3-4 минути, като се внимава да не се препържат.
• Патладжаните се отцеждат и се подсушават.
• В отделен тиган се запържват до златист цвят.
• В бульона с картофите се поставят изпържените патладжани.
• Супата се вари 3-4 минути и се прибавя лучената смес.
• Вари се още 5 минути и се сваля от огъня.
• При сервиране се поръсва с любими зелени подправки.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1515 Коментари: 1 Гласове: 0
 
image
180 г брашно
1 ч л бакпулвер
1/4 ч л сол
85 г краве масло (стайна температура)
175 г захар
1 голямо яйце
1 с л коняк
1 ч л ванилова есенция
80 мл прясно мляко
80 мл готварска сметана
56 г смлени лешници

ГЛАЗУРА

200 г Нутела със стайна температура
56 г печен лешник, едро смлян
• В купа се пресява брашното заедно с бакпулвера и солта.
• В друга голяма купа се разбива маслото заедно със захарта около 2-3 минути.
• Прибавя се яйцето и отново се разбива добре.
• Добавя се конякът, ваниловата есенция и се разбива добре 1 минута.
• Постепенно се прибавя брашното, млякото и сметаната.
• Последно се изсипват смлените лешници.
• Тестото се разбърква и се разпределя в намаслени форми за мъфини (12 броя).
• Пекат се в предварително загрята фурна на 180 за 17-19 минути.
• Изваждат се и се оставят 10 минути във формата, след което се прехвърлят върху метална скара до пълното им изстиване.
• Всеки мъфин се покрива с Нутела и се поръсва с едро смлените лешници.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1282 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 855721
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Юни, 2008  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30