Няма описание.
Постинги в блога от Март, 2007 г.
26.03.2007 23:15 -
Маринована херинга с ябълки
1 кисела зелена ябълка
1 малка глава червен лук
2 с л заквасена сметана
1 ч л горчица
1 ч л смлян черен пипер
1 с л олио
1 ч л мед
копър
• Лимоновият сок се смесва с горчицата, олиото и меда и се разбива добре.
• Филе херинга се нарязва на дребни кубчета и се поставя в разбитата марината за 10-15 минути.
• Ябълката се обелва и се почиства от семената и се нарязва на филийки.
• Отгоре се поставя лукът, който е нарязан на тънки филийки и след това е разделен на халки.
• Вътре се нареждат кубчетата херинга, отцедена от маринатата.
• Украсява се със заквасена сметана, поръсва се със ситно нарязан копър и се полива с маринатата.
19.03.2007 16:33 -
Пастет със сирене, яйца и кисело мляко
500 г кисело мляко
200 г сирене
3 твърдо сварено яйце
6 стръка магданоз
сол • Яйцата се настъргват на ренде, сиренето се натрошава на дребно и се прибавят към киселото мляко.
• Сместа се разбърква добре.
• Прибавя се ситно нарязан магданоз и се посолява.
• Сервира се самостоятелно или намазан на филийка хляб.
** По желание може да се гарнира с парчета от печени чушки и клонче магданоз.
19.03.2007 08:38 -
Яйца върху задушен спанак
5 яйца
250 г спанак
25 г кашкавал
1/2 глава кромид лук
100 мл масло
200 г натрошено сирене
350 мл вода
1 ч л червен пипер
смлян черен пипер
сол
• Дребно нарязаният лук и спанакът, нарязан на ивички, се задушават до омекване в олиото с малко сол.
• Прибавя се сиренето.
• Сместа се разбърква и се разпределя на порции в чинии,като отгоре се поръсва с настъргания кашкавал.
• В тиганче с гнезда за яйца, намазани с олио, се пускат от ниско счупените яйца, като се внимава да не се разкъса жълтъкът, и се изпържват.
• Изваждат се с двурога вилица (чрез пробождане на белтъка) и се поставят върху спанака.
• Маслото се запържва с червения пипер и с него се поливат яйцата, които предварително са поръсени с черен пипер и сол.
• Ястието се поднася веднага след приготвянето му.
16.03.2007 09:28 -
Маринован заек по кубински
МАРИНАТА
3 -4 с л олио
2-3 с л соев сос
1/2 ч л смлян черен пипер
2 с л доматено пюре
1 дафинов лист
1 ч л сладък червен пипер
50 -60 мл бяло вино
1 скилидка пресован чесън
1 кг заешко месо
• Соевият сос, олиото, чесънът, черният и червеният пипер, доматеното пюре и виното се разбъркват до еднородна смес (става гъста).
• В тава се подреждат нарязаното заешко и отгоре се залива с марината, поставя се и дафиновия лист.
• Покрива се и се оставя да се маринова за 12 часа.
• Заешкото месо се пече заедно с марината в предварително загрята фурна на 250 С за 2 - 2 1/2 часа.
11.03.2007 21:39 -
Апулски хляб с оцет
500 г брашно
500 г ДУРУМ брашно
25 г прясна мая
20 г сол
450-500 мл вода
30 мл оцет (бял) + 150 мл вода
• Двата вида брашно се смесват.
• Маята се разтваря в топла вода и се оставя да шупне за около 10 минути.
• Шупналата мая се прибавя към брашното и се омесва за кратко.
• Прибавя се 50 мл вода със разтворената сол.
• Добавя се и 150 мл вода +30 мл оцет.
• Омесва се еластично тесто и се оставя за 25-30 минути като се покрива.
• Премесва се и се оформя кръгла питка (самун) и отново се покрива и се оставя за 35 минути.
• В това време се включва фурната на макс заедно с тавата, в която ще се пече хлябът.
• Поставя се върху сгорещена тава.
• Пече се на средна скара като се намалява температурата до 220 С.
• Около 45-60 минути (това зависи от фурната Ви).
• Хлябът трябва да има дебела златиста коричка.
** Брашно ДУРУМ нямам и затова заменям с грис (700 г брашно тип 500 и 300 г грис смлян в блендъра).
*** Оцетът не се усеща във вече изпечния хляб.
Гответе с мен
Търсене