Няма описание.
Постинги в блога от Ноември, 2006 г.
30.11.2006 15:15 -
TORTILLA със зеленчуци на фурна
Тоrtilla е национално ястие, както в Италия PIZZA....във Франция QUICHET...
това са универсални ястия... които Ви помагат да почистите хладилника - използвайки базовата рецепта можете да варирате пълнежа според вкуса си или според това, какво имате в хладилника
Базова рецепта
1 голям суров картоф
4 големи яйца
сол
смлян черен пипер
ДОБАВКИ
100 г кашкавал
100 г бекон
1/2 червена чушка
150 г бланширан зелен фасул
1/2 глава червен лук (праз лук)
подправки
магданоз
копър
т.н по желание
. Картофът се обелва и се нарязва на тънки филийки или кубчета.
. Запържват се в сгорещено олио или зехтин до златист цвят.
. Посоляват се и се подправят с черния пипер.
. Чушката се нарязва на дребно, фасулът на половинки.
. Лукът и беконът се нарязват на дребно.
. В тиган се поставят беконът, зеленчуците и леко се запържват.
. Яйцата се разбиват с тел или миксер.
. Към яйцата се прибавят картофите, зеленчуците, кашкавалът, нарязан на кубчета.
. Всичко се обърква внимателно.
. Оставя се да "почине" 2-3 минути.
. В сгорещен тиган се излива сместа и се пържи на среден огън около 4-5 минути.
. С помощта на чиния се обръща и се пържи още 3 минути.
Източник : Carina kuking.net
** Това е класическа рецепта. По съвет на Carina kuking.net взех варен картоф и го нарязах в силиконава кръгла форма (можете да използвате друга огнеупорна форма) отгоре поръсих със ситно нарязан бекон и лук и запекох за 10 минути на 200 С във фурната. В това време нарязах другите продукти. Извадих тавата и залях с разбитите яйца ..отгоре поръсих фасула, кубчета кашкавал и чушка. Още 10 минути във фурната.
това са универсални ястия... които Ви помагат да почистите хладилника - използвайки базовата рецепта можете да варирате пълнежа според вкуса си или според това, какво имате в хладилника
Базова рецепта
1 голям суров картоф
4 големи яйца
сол
смлян черен пипер
ДОБАВКИ
100 г кашкавал
100 г бекон
1/2 червена чушка
150 г бланширан зелен фасул
1/2 глава червен лук (праз лук)
подправки
магданоз
копър
т.н по желание
. Картофът се обелва и се нарязва на тънки филийки или кубчета.
. Запържват се в сгорещено олио или зехтин до златист цвят.
. Посоляват се и се подправят с черния пипер.
. Чушката се нарязва на дребно, фасулът на половинки.
. Лукът и беконът се нарязват на дребно.
. В тиган се поставят беконът, зеленчуците и леко се запържват.
. Яйцата се разбиват с тел или миксер.
. Към яйцата се прибавят картофите, зеленчуците, кашкавалът, нарязан на кубчета.
. Всичко се обърква внимателно.
. Оставя се да "почине" 2-3 минути.
. В сгорещен тиган се излива сместа и се пържи на среден огън около 4-5 минути.
. С помощта на чиния се обръща и се пържи още 3 минути.
Източник : Carina kuking.net
** Това е класическа рецепта. По съвет на Carina kuking.net взех варен картоф и го нарязах в силиконава кръгла форма (можете да използвате друга огнеупорна форма) отгоре поръсих със ситно нарязан бекон и лук и запекох за 10 минути на 200 С във фурната. В това време нарязах другите продукти. Извадих тавата и залях с разбитите яйца ..отгоре поръсих фасула, кубчета кашкавал и чушка. Още 10 минути във фурната.
27.11.2006 23:57 -
Шоколадови бисквити Трюфел
200 г начупен шоколад
90 г масло
110 г захар
щипка сол
3 яйца
1 ч л ванилова есенция
210 г брашно
25 г какао на прах (горчиво)
1/2 ч л бакпулвер
3/4 чаша (188 г) пудра захар
40 броя биквити
• В неголям съд на водна баня се разтoпява маслото и шоколадът до еднородна маса.
• Маха се от огъня и се охлажда, добавя се захарта. Омесва се всичко добре, докато не се разтвори захарта.
• Добавят се едно по едно яйцата, като след всяко яйце сместа се разбира хубаво с миксер.
• Добавя се ванилията. Брашното се пресява, какаото, солта и бакпулвера в шоколадовата смес.
• Отново всичко добре се омесва и се оставя за 1 час (или повече) в хладилника. Купата е покрита с фолио.
• Фурната се загрява до 160 С.
• Тавата се намазва с масло или се постила хартия за печене.
• Пудра захар се насипва в неголяма купа (чиния).
• С чаена лъжица се отчупват парченца тесто от които се правят топки ~ 2,5 см диаметър.
• Всяка топка се овалва в пудра захар. Всяка бисквита трябва да бъде покрита с ДЕБЕЛ слой пудра захар.
• Бисквитите се поставят върху хартия на разстояние 4 см.
• Пекат се 10-15 минути (по време на печене се пукат леко - нормално е).
• Готовите бисквите се охлаждат в тавата още 2 минути, след което се изваждат до пълното охлаждане.
• Могат да бъдат съхранявани в затворени кутии.
23.11.2006 22:40 -
Цукини с гъби и сусам
2 цукини или тиквички
200 г гъби печурки
или 170 г консервирани
1 ч л печен сусам
1/2 ч л захар
1 с л соев сoс Light
. Цукините се нарязват на жулиени (ивички) и се посоляват.
. След 15 минути се измиват от солта и се подсушават.
. Гъбите се нарязват на половинки или четвъртинки.
. Малко олио се налива в тиган (най-добре УОК) и се загрява добре.
. Бързо се запържват цукините (2-3 минути) и се изваждат.
. Запържват се гъбите за 2-3 минути и се прибавят цукините, соевият сос и захарта.
. Разбърква се добре и се изсипва в чиния.
. Поръсва се със сусам.
** Сусамът трябва да се изпече на сух тиган до златист цвят.
източник : Карина кукинг.нет
21.11.2006 23:12 -
Глювайн
Glьhwein
Глювайн
Това греяно вино идва от Германия и е много популярно по коледните базари (на места можете да си купите или ви подаряват чашатата)..Идва от немското glьhender Wein което означава пламтящо вино. Предлагам един от
вариантите за студените дни
1 бутилка полусладко червено вино
50-100 г захар
1 ябълка
3 мандарини
кора от портокал
пръчка канела
цветчета карамфил
джинджифил (2 см )
. Виното се изсипва в тенджера заедно с захарта.
. Прибавят се измита и нарязана ябълка, почистени и разделени на резени мандарините.
. Добавя се и останалите подправки.
. Виното се нагрява на слаб огън и се довежда до кипване (НЕ СЕ КИПВА!!!)
. Огънят се намалява на минимум и се оставя поне 1 час да се ароматизира.
. Виното се прецежда преди консумация
21.11.2006 23:06 -
Мед с орехи и чесън
Търсене