Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
www.Gotvetesmen.com
Автор: marabu Категория: Рецепти
Прочетен: 601703 Постинги: 202 Коментари: 106
Постинги в блога от Ноември, 2006 г.
2 3  >  >>
Тоrtilla е национално ястие, както в Италия PIZZA....във Франция QUICHET...
това са универсални ястия... които Ви помагат да почистите хладилника - използвайки базовата рецепта можете да варирате пълнежа според вкуса си или според това, какво имате в хладилника




Базова рецепта

1 голям суров картоф
4 големи яйца
сол
смлян черен пипер

ДОБАВКИ

100 г кашкавал
100 г бекон
1/2 червена чушка
150 г бланширан зелен фасул
1/2 глава червен лук (праз лук)
подправки
магданоз
копър
т.н по желание


. Картофът се обелва и се нарязва на тънки филийки или кубчета.
. Запържват се в сгорещено олио или зехтин до златист цвят.
. Посоляват се и се подправят с черния пипер.
. Чушката се нарязва на дребно, фасулът на половинки.
. Лукът и беконът се нарязват на дребно.
. В тиган се поставят беконът, зеленчуците и леко се запържват.
. Яйцата се разбиват с тел или миксер.
. Към яйцата се прибавят картофите, зеленчуците, кашкавалът, нарязан на кубчета.
. Всичко се обърква внимателно.
. Оставя се да "почине" 2-3 минути.
. В сгорещен тиган се излива сместа и се пържи на среден огън около 4-5 минути.
. С помощта на чиния се обръща и се пържи още 3 минути.

Източник : Carina kuking.net

** Това е класическа рецепта. По съвет на Carina kuking.net взех варен картоф и го нарязах в силиконава кръгла форма (можете да използвате друга огнеупорна форма) отгоре поръсих със ситно нарязан бекон и лук и запекох за 10 минути на 200 С във фурната. В това време нарязах другите продукти. Извадих тавата и залях с разбитите яйца ..отгоре поръсих фасула, кубчета кашкавал и чушка. Още 10 минути във фурната.



Категория: Лични дневници
Прочетен: 1359 Коментари: 0 Гласове: 0

 
Шоколадови бисквити  Трюфел

200 г начупен шоколад
90 г масло
110 г захар
щипка сол
3 яйца
1 ч л ванилова есенция
210 г брашно
25 г какао на прах (горчиво)
1/2 ч л бакпулвер
3/4 чаша (188 г) пудра захар

40 броя биквити


• В неголям съд на водна баня се разтoпява маслото и шоколадът до еднородна маса.
• Маха се от огъня и се охлажда, добавя се захарта. Омесва се всичко добре, докато не се разтвори захарта.
• Добавят се едно по едно яйцата, като след всяко яйце сместа се разбира хубаво с миксер.
• Добавя се ванилията. Брашното се пресява, какаото, солта и бакпулвера в шоколадовата смес.
• Отново всичко добре се омесва и се оставя за 1 час (или повече) в хладилника. Купата е покрита с фолио.
• Фурната се загрява до 160 С.
• Тавата се намазва с масло или се постила хартия за печене.
• Пудра захар се насипва в неголяма купа (чиния).
• С чаена лъжица се отчупват парченца тесто от които се правят топки ~ 2,5 см диаметър.
• Всяка топка се овалва в пудра захар. Всяка бисквита трябва да бъде покрита с ДЕБЕЛ слой пудра захар.
• Бисквитите се поставят върху хартия на разстояние 4 см.
• Пекат се 10-15 минути (по време на печене се пукат леко - нормално е).
• Готовите бисквите се охлаждат в тавата още 2 минути, след което се изваждат до пълното охлаждане.
• Могат да бъдат съхранявани в затворени кутии.




Категория: Лични дневници
Прочетен: 1634 Коментари: 2 Гласове: 0


2 цукини или тиквички
200 г гъби печурки
или 170 г консервирани
1 ч л печен сусам
1/2 ч л захар
1 с л соев сoс Light


. Цукините се нарязват на жулиени (ивички) и се посоляват.
. След 15 минути се измиват от солта и се подсушават.
. Гъбите се нарязват на половинки или четвъртинки.
. Малко олио се налива в тиган (най-добре УОК) и се загрява добре.
. Бързо се запържват цукините (2-3 минути) и се изваждат.
. Запържват се гъбите за 2-3 минути и се прибавят цукините, соевият сос и захарта.
. Разбърква се добре и се изсипва в чиния.
. Поръсва се със сусам.

** Сусамът трябва да се изпече на сух тиган до златист цвят.


източник : Карина кукинг.нет
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1105 Коментари: 1 Гласове: 0
21.11.2006 23:12 - Глювайн



Glühwein

Глювайн


Това греяно вино идва от Германия и е много популярно по коледните базари (на места можете да си купите или ви подаряват чашатата)..Идва от немското glühender Wein което означава пламтящо вино. Предлагам един от
вариантите за студените дни  Smiley


1 бутилка  полусладко червено вино
50-100 г  захар
1 ябълка
3 мандарини
кора от портокал
пръчка канела
цветчета карамфил
джинджифил (2 см )


. Виното се изсипва в тенджера заедно с захарта.
. Прибавят се измита и нарязана ябълка, почистени и разделени на резени мандарините.
. Добавя се и останалите подправки.
. Виното се нагрява на слаб огън и се довежда до кипване (НЕ СЕ КИПВА!!!)
. Огънят се намалява на минимум и се оставя поне 1 час да се ароматизира.
. Виното се прецежда преди консумация

Категория: Лични дневници
Прочетен: 1920 Коментари: 2 Гласове: 0


Традиционната разядка за Бъдни вечер е


Мед с орехи и чесън

200 мл затоплен мед
1 глава чесън
200 мл едро счукани орехи

. Изчистват се скилидките чесън и се счукват със сол до гладка каша.
. Всички съставки се объркват заедно.
. Сервира се в паничка.


Категория: Лични дневници
Прочетен: 1587 Коментари: 0 Гласове: 0
2 3  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 601703
Постинги: 202
Коментари: 106
Гласове: 647
Календар
«  Ноември, 2006  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930