Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Няма описание.
Автор: marabu Категория: Рецепти
Прочетен: 857069 Постинги: 202 Коментари: 107
Постинги в блога от 24.08.2006 г.
24.08.2006 17:46 - ТАПЕНАД

image

200 г маслини без костилки
150 г аншоа от консерва
1 с л каперси
2 скилидки чесън
кората и сока на 1 лимон
60 мл (4 с л ) ситно нарязан босилек
180 мл зехтин ( най-добре Extra virgin)


• С пасатор или блендер се правят на пюре, но не много гладко маслините, аншоата, каперсите и чесънът.
• Добавя се накълцаният на много ситно босилек, кората и сока на лимона, зехтинът.
• Всичко се размесва добре и се подправя на вкус.

Бележки:
Тапенадът може да се използва за намазване на сухарчета (крустини) или за други мезета.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1228 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 857069
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Август, 2006  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031