Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Няма описание.
Автор: marabu Категория: Рецепти
Прочетен: 857166 Постинги: 202 Коментари: 107
Постинги в блога от Септември, 2006 г.

image
2 кг диня
120 мл лимонов сок
100 мл водка от касис
100 мл ликьор от касис
щипка сол
мента


• Динята се почиства от семките и се нарязва на кубчета.
• Водката се смесва с ликьор, лимонов сок и захар.
• Разбърква се добре и се прибавя щипка сол.
• Кубчетата диня се поставят в голяма купа и се заливат с "маринатата".
• Поставя се за 1 час в хладилника.
• Разпределя се в порционни форми и се поръсва със ситно нарязана мента.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1023 Коментари: 0 Гласове: 0
image

4 яйца
750г пресни картофи, дребни
2 кисели краставички, нарязани на дребно
1 с л ситно нарязан магданоз
2/3 чаша (160мл) майонеза
1/3 чаша (80мл) заквасена сметана
2 ч л лимонов сок


• Яйцата се сваряват и се разрязват на две.
• Беконът се запържва в тиган и се оставя върху кухненско руло, за да се отцеди.
• Картофите се сваряват и се разрязват на две.
• Краставичките, магданоза, сметаната, майонезата и лимоновия сок се смесват.
• Сместа се поставя в тиган на тих огън се нагрява .
• В купа се поставят яйцата, беконът, картофите.
• Отгоре се заливат с топлия сос и внимателно се разбъркват.


** Яйцата и беконът могат да бъдат приготвени предварително, но картофите и соса непосредствено преди сервирането.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1206 Коментари: 0 Гласове: 0
** Изглежда дълго, а всъщност приготвянето на този вкусен сладкиш отнема около 15 минути. При мен никога не остава да изстине за цяла нощ. Оригиналът е с 500 мл захар, но това е много за мен.

image

150 - 152 г брашно
1/2 ч л сол
225 г масло
170 г горчив шоколад
или 100 г млечен и 70 г горчив
250 мл захар
1 ч л ванилова есенция
4 яйца ( хl)
150 г орехи ( по желание)


• Фурната предварително се загрява на 175 С. Квадратна форма с размери 23*23 се намаслява и се застила с хартия за печене. Отгоре отново се намаслява.

• Брашното се пресява със солта.

• Маслото се разтопява заедно с шоколада на водна баня, като постоянно се разбърква докато сместа не стане гладка без буци.

• Добавя се половината захар(150 г) и се разбърква за 30 секунди, след което се снема от огъня.

• Добавя се ваниловата есенция.

• Останалата захар се разбива добре с яйцата. Половината от получената смес(захарно-яйчната)постепенно се излива в шоколадовата смес с непрекъснато бъркане, за да не се пресекат яйцата в горещия шоколад.

• Останалата смес от захарта и яйцата се разбива на висока степен с миксер, докато сместа не се увеличи два пъти. Внимателно се добавя към шоколадовата смес.

• Когато тестото е добре объркано се добавя брашното. Готовото тесто прилича на заквасена сметана.

• Ако добавяте орехи ги поставете след брашното. Аз слагам орехи които са начупени на големи парчета.

• Тестото се излива в приготвената вече форма за печене, подравнява се и се поставя в средата на фурната и се пече около 25-27 минути(това зависи от фурната ви).

• По време на печене брауниза леко се надига, върха му става по тъмен и сух (може и да се напука) така и трябва.

• На 23 минута от печенето се забожда в средата кибритена клечка на нея ТРЯБВА да има полепнало тесто. Върха трябва да е изсъхнал леко, но все пак ще бъде лепкав.

• Все пак е добре този сладкиш да бъде недопечен, отколкото препечен. Ако се съмнявате печете 27 минути.

• Сладкишът се изважда и се оставя да изстине напълно (най-добре за цяла нощ).

• Реже се на 16 квадрата.

• Може да бъде съхранен 2-3 дена като се покрие плътно.

• Може да бъде замразен за 1 месец, но затова всеки малък сладкиш (квадрат)трябва да се завие със "свежо" фолио и се размразява при стайна температура.

• Такъв вид сладкиш се добавя в сместа за сладолед, тъй като тези сладкиши при замразяването не стават твърди.


Категория: Лични дневници
Прочетен: 1680 Коментари: 1 Гласове: 0
11.09.2006 08:48 - Вкусни питки
image

тесто
500 г брашно
250 мл топла вода
7 г суха мая
или 20 г прясна мая
3 с л олио
или 50 г мас
2 ч л захар(меласа, мед)
2 ч л сол

АРОМАТНО ОЛИО

ситно нарязан магданоз
ситно накълцан чесън
олио
чили



• Маята се разтваря в топлата вода и се добавя захарта. Оставете за 10 минути (докато не се появи шапчица).
• Изсипете сместа в подходяща купа(кухненски робот, машина за хляб) и пресейте брашното.
• Омесете еластично тесто като накрая прибавете олиото (маста) и солта.
• Поставете в намаслена купа (плик).
• Покрийте и оставете на топло място за около 30 минути.

Ароматното масло:
- сипете в средна купа около 70- 100 мл олио. Изсипете вътре подправките.

• Втасалото тесто разделете на 16 части.
• Всяка част разточете и оформете във вид на пръчка с дължина около 25 см.
• Оформете питките като ги завържете на възел.
• Поставете питките върху хартия за печене.
• Покрийте и ги оставете за още 30 минути или докато не увеличат обема си два пъти.
• В предварително загрята фурна на 210 С за около 15 минути (до златист цвят).
ГОРЕЩИТЕ питки намажете с помощта на четка с ароматното олио (или ги пуснете в купата с ароматното олио) Бележки:

** Подправките в ароматното олио могат да варират според вкуса Ви.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2153 Коментари: 3 Гласове: 0
09.09.2006 15:01 - ГАСПАЧО

image

1 краставица
1 червена чушка
3 големи домата
1 малка глава кромид лук
1/2 с л зехтин
2 скилидки чесън
магданоз


• Краставицата се обелва.
• Червената чушка се измива и се отстранява семето.
• Лукът се обелва.
• Всички зеленчуци се нарязват на парчета и се пасират със зехтина и чесъна.
• Поднася се студено, като по желание се украсява със ситно нарязани чушки, краставици и магданоз.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2202 Коментари: 4 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 857166
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Септември, 2006  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930