Няма описание.
Постинги в блога от Януари, 2007 г.
31.01.2007 11:39 -
Пилешки пастет
250 г пилешки дробчета
2 с л коняк
2 скилидки чесън
2 глави лук шалот
или 1 малка глава лук
150 г масло със сол
щипка индийско орехче
сол
черен пипер
мащерка
. Маслото се разтопява (2- 3 с л ).
. Дробчета се почиства и се измиват и се подсушават.
. Бързо се изпържват в маслото като непрекъснато се разбъркват около 2-3 минути.
. Тиганът се сваля от огъня и се доливат 2 с л коняк и се фламбира.
. Прибавя се индийското орехче, солта, черният пипер, пресован чесън (или ситно нарязан), ситно нарязан лук
и се връща на котлона.
. Запържва се, докато не се изпари течността (2-3 минути).
. Всичко се изсипва в блендър и се пюрира.
. Пастетът се поставя в намаслена форма и се полива отгоре с разтопено масло.
. Поставя се в хладилник поне за 1 час преди консумация.
** Можете се използватe сух чесън около 1 ч л .. мащерка може да бъде избегната или да се постави само като украса.
гответе с мен
30.01.2007 14:13 -
Спаначени палачинки с пушена сьомга
500 мл мляко
100 гр замразен спанак
200 г брашно
2 яйца
1/2 ч л сол
2 с л разтопено масло
Сос
1 авокадо
150 мл заквасена сметана
сол от 1/2 лимон
сол
смлян черен пипер
щипка захар
подправки на вкус
. Спанакът се рамразява и се накълцва надребно.
. Смесват се всички съставки за тестото.
. Към тестото се добавя и спанакът и се разбърква добре.
. Палачинките се изпичат и се намазват със сос от авокадо, пушена сьомга и се навиват на руло.
. Палачинките могат да се изпекат на цял блат в тава застлана с хартия за печене в предварително загрята
фурна на 180 С около 10-15 минути (зависи от фурната ВИ) - пече се като пандишпанът.
. Сос : всички съставки се смесват най -добре в блендър до хомогена смес.
17.01.2007 22:29 -
Пиле с кокосова марината
1 1/2 кг разрязано на 4 части пиле
МАРИНАТА
2 ч л кориандър на зърна
2 ч л кимион на зърна
1 ч л морска сол
3-4 с л ситно нарязан чесън (8-10 скилидки)
2 с л настърган джинджифил
1/2 с л сух джинджифил
1-2 ч л каенски пипер
1 ч л куркума
сок по 1/2 лимон
237 мл кокосово мляко
• Зърната на кориандъра и кимиона се запържват на сух тиган на среден огън за около 1-2 минути.
• Счукват се в хаванче (може да се ползват и сухи подправки, но тогава се намалява до 1 ч л за всяка от тях и са по малко ароматни).
• В неголяма купа се смесват всички продукти за маринатата.
• Леко се отделя кожата на пилешките гърди и бутчета.
• Пилешкото месо се поставя в плик и се залива с маринатата.
• Пакетът се завръзва плътно и се обръща няколко пъти, за да може пилешкото месо да се покрие равномерно с маринатата.
• Оставя се да се маринова 2-8 часа (при мен цяла нощ в хладилника).
• Пече се на скара или във фурната : месо без кост - 10-15 минути, месо с кост - 35-40 минути като се обръща на всеки 5 минути.
• Готовото ястие се поставя в купа и се покрива за 5 минути с алуминиево фолио.
• Сервира се с кокосов ориз и салата от краставици.
Гответе с мен
09.01.2007 23:22 -
Руска салата (салат Оливье)
6 картофа
3 моркова
3 твърдо сварени яйца
2 глави лук
1 чаша зелен грах (~ 260 г отцедена консерва)
400 гр майонеза
сол
черен пипер
6-7 броя кисели краставици
• Картофите и морковите се варят с обелките (най-добре предната вечер).
• Обелват се и се нарязват на кубчета.
• Лукът се нарязва на кубчета и се поставя в голяма купа.
• Добавят се картофи, морковите и грах, нарязаните на дребно кисели краставички и яйцата.
• Посолява се на вкус и се добавя майонезата.
• Добре се омесва и се остава поне 6 часа в хладилника..
Гответе с мен
05.01.2007 22:17 -
Хапки с червен хайвер
Ръжен хляб
Крема сирене тип Филаделфия
или масло
червен хайвер
форми за изрязване на бисквити
щприц или пош
Гответе с мен
Търсене