Няма описание.
Постинги в блога от 06.09.2008 г.
06.09.2008 23:56 -
Морско дъно
500 г рибно филе
2 филии стар хляб без кора
настъргана кора от един лимон
2 с л ситно нарязан копър
2 л ситно нарязан магданоз
2 с л ситно нарязан зелен лук
щипка сол
2 с л брашно
2 яйца
2 с л олио
500 г паста мидички
2 с л краве масло
мащерка
копър
сол
• Приготвя се панировачната смес.
• Хлябът се смила в блендер на едри трохи.
• Прибавят се настърганата лимонова кора, ситно нарязаните подправки и щипка сол.
• Рибата се измива и се нарязва на парчета.
• Смила се в месомелачката или се нарязва на ситно с много остър нож.
• Прибавят се едно яйце, сол и каймата се разбива добре .
• Разделя се на 6 еднакви части, от които се оформят кюфтета с форма на риба.
• Фурната се загрява на 200 С.
• Останалото яйце се разбива добре.
• Внимателно всяко кюфте се овалва в брашното.
• Изтръскват се от излишното брашно и се потапят в разбитото яйце, а след това в приготвената панировка.
• Огнеупорна тава се намаслява, а вътре се нареждат кюфтетата.
• Напръскват се с малко олио.
• Пекат се 7 минути, след което се обръщат и се запичат още 7 минути.
• Пастата се сварява според указанията на опаковката.
• Кравето масло се разтопява.
• В чиния се поставят мидичките във вид на купчинка и се поливат с разтопеното масло.
• Разпределят се рибките.
• Поръсва се с накълцаната прясна мащерка и копър.
Източник : Школа Гастронома
Търсене