Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Няма описание.
Автор: marabu Категория: Рецепти
Прочетен: 856962 Постинги: 202 Коментари: 107
Постинги в блога от 17.05.2008 г.

image

Orange Almond Syrup Cake

200 г краве масло
1 с л настъргана портокалова кора
165 г захар
3 яйца
80 г грис
125 г ситно смлени бадеми
225 г брашно с бакпулвер
200 г кисело мляко
125 мл портокалов сок
35 г филирани бадеми


ПОРТОКАЛОВ СИРОП

220 г захар
60 мл вода
125 мл портокалов сок


• Кръгла тава с диаметър 23 см се застила с хартия за печене (може да се използва правоъгълна 25 х 11 см).
• Маслото се разбива със захарта и настърганата кора от портокал.
• Прибавят се едно по едно яйцата, като след всяко яйце тестото се разбърква добре.
• Прибавя се гриста, смлените бадеми, брашното, киселото мляко и портокаловият сок.
• Разбърква се добре.
• Тестото се прехвърля в подготвената тава.
• Отгоре се поръсва с филираните бадеми.
• Пече се в предварително загрята фурна на 180 С за 50 минути.
• Покрива се с алуминиево фолио и се оставя за 10 минути (в изключена фурна).
• Залива се със сиропа и се охлажда във формата.


ПОРТОКАЛОВ СИРОП

• Всички продукти за сиропа се смесват в малка касерола.
• Готви се, без да се кипва, докато се разтвори захарта, като се разбърка периодично.
• Кипва се и се оставя да кипи 5 минути, без да се бърка или докато леко се сгъсти.
• Маха се от огъня и се оставя за 10 минути.


източнок: The Australian Women"s Weekly
Lebanese Cooking
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2008 Коментари: 1 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 856962
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Май, 2008  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031