Няма описание.
Постинги в блога от 14.04.2008 г.
14.04.2008 19:45 -
Пица с печени домати, козе сирене и пилешко месо
500 г коктейлни домати
2 с л балсамов оцет
2 с л кафява захар
340 г пилешко филе
30 см блат за пица
2 с л ситно нарязан пресен кориандър
80 г козе сирене
40 г маруля или рокет-салата
. Доматите се нарязват на половинки.
. Нареждат се в огнеупорна тава, която е застлана с хартия за печене.
. Напръскват се със смес от балсамов оцет и захар.
. Доматите се пекат непокрити в предварително загрята фурна на 220 С около 25-30 минути или докато омекнат.
. Междувремено се изпича пилешкото филе в сгорещен намаслен оребрен тиган или на грил (барбекю), докато месото се опече добре, по 3-4 минути за всяка страна.
. Филето се охлажда за 5 минути и се нарязва на тънки ивички.
. Блатът за пицата се поставя в огнеупорна тава и се пече непокрит в предварително загрята фурна на 220-250 С за 10 минути или докато леко покафенее.
. Отгоре се нареждат доматите, пилешкото месо, кориандърът и натрошено козе сирене.
. Връща се отново във фурната и се пече непокрита 10-15 минути или докато основата стане златистокафява и хрупкава.
източник : АWW Great Italian Food
14.04.2008 19:44 -
Пица с чесново масло, домати, маслини и кашкавал
2 с л меко краве масло
4 скилидки чесън
100 г настъргана Моцарела
100 г пушен кашкавал
50 г черни маслини без костилки
2-3 домата
28 см блат за пица
. Мекото масло се разбърква с пресованият чесън.
. Блатът за пицата се поставя в тава и се намазва с чесновото масло.
. Отгоре се нареждат малини, нарязани на кръгчета.
. Поръсва се с настърганата Моцарела и пушен кашкавал
. Накрая се нареждат домати, нарязани на кръгчета.
. Пече се в предварително загрята фурна на 220 С за 12-15 минути.
източник : АWW
14.04.2008 19:44 -
Пица с песто, сушени домати и консервирана риба тон
2 с л песто
3 с л ситно нарязани сушени домати
200 г консервирана риба тон
100 г настъргана Моцарела
70 г настърган кашкавал тип Чедър, Витоша или Ементал
28 см блат за пица
. Блатът на пицата се поставя в тава.
. Намазва се отгоре с песто.
. Отгоре се нарежда отцедената риба и намачкана леко с вилица риба тон и доматите.
. Поръсва се с настъргана Моцарела и Чедър.
. Пече се в предварително загрята фурна на 200 за 15-20 минути.
източник : AWW
14.04.2008 19:43 -
Пица Рустика
28 см блат за пица
250 г замразен спанак
250 г Рикота
100 г шунка
40 г настърган Пармезан
2 яйца
шепа ситно нарязан пресен босилек
1 скилидка чесън
6 мариновани червени чушки
шепа кедрови ядки
смлян черен пипер
. Спанакът се размразява и се отцежда от течността.
. Поставя се в купа и се прибавя Рикотата, Пармезанът, леко разбитите яйца, босилекът, пресованият чесън, нарязани на ивички червени чушки, кедровите ядки и малко смлян черен пипер.
. Сместа се разбърква добре.
. Блатът за пицата се поставя в тава, като се разтила така, че притиснатият към дъното и стените пласт да стига до средата на стените.
. Отгоре се разстила половината смес от сиренето.
. Нарежда се нарязана шунка и се покрива с друга част от сместа от сиренето.
. Пицата се пече в предварително загрята фурна на 220 С за 30 минути, докато основата стане хрупкава ипридобие златисто кафяв цвят.
по мотиви на "Домашен пир" Рийдърс Дайджест
Търсене