Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Няма описание.
Автор: marabu Категория: Рецепти
Прочетен: 856949 Постинги: 202 Коментари: 107
Постинги в блога от 14.04.2008 г.

image

500 г коктейлни домати
2 с л балсамов оцет
2 с л кафява захар
340 г пилешко филе
30 см блат за пица
2 с л ситно нарязан пресен кориандър
80 г козе сирене
40 г маруля или рокет-салата

. Доматите се нарязват на половинки.
. Нареждат се в огнеупорна тава, която е застлана с хартия за печене.
. Напръскват се със смес от балсамов оцет и захар.
. Доматите се пекат непокрити в предварително загрята фурна на 220 С около 25-30 минути или докато омекнат.
. Междувремено се изпича пилешкото филе в сгорещен намаслен оребрен тиган или на грил (барбекю), докато месото се опече добре, по 3-4 минути за всяка страна.
. Филето се охлажда за 5 минути и се нарязва на тънки ивички.
. Блатът за пицата се поставя в огнеупорна тава и се пече непокрит в предварително загрята фурна на 220-250 С за 10 минути или докато леко покафенее.
. Отгоре се нареждат доматите, пилешкото месо, кориандърът и натрошено козе сирене.
. Връща се отново във фурната и се пече непокрита 10-15 минути или докато основата стане златистокафява и хрупкава.


източник : АWW Great Italian Food
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1356 Коментари: 0 Гласове: 0
image

2 с л меко краве масло
4 скилидки чесън
100 г настъргана Моцарела
100 г пушен кашкавал
50 г черни маслини без костилки
2-3 домата
28 см блат за пица

. Мекото масло се разбърква с пресованият чесън.
. Блатът за пицата се поставя в тава и се намазва с чесновото масло.
. Отгоре се нареждат малини, нарязани на кръгчета.
. Поръсва се с настърганата Моцарела и пушен кашкавал
. Накрая се нареждат домати, нарязани на кръгчета.
. Пече се в предварително загрята фурна на 220 С за 12-15 минути.

източник : АWW
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1361 Коментари: 0 Гласове: 0
image

2 с л песто
3 с л ситно нарязани сушени домати
200 г консервирана риба тон
100 г настъргана Моцарела
70 г настърган кашкавал тип Чедър, Витоша или Ементал
28 см блат за пица

. Блатът на пицата се поставя в тава.
. Намазва се отгоре с песто.
. Отгоре се нарежда отцедената риба и намачкана леко с вилица риба тон и доматите.
. Поръсва се с настъргана Моцарела и Чедър.
. Пече се в предварително загрята фурна на 200 за 15-20 минути.


източник : AWW
Категория: Лични дневници
Прочетен: 799 Коментари: 0 Гласове: 0
14.04.2008 19:43 - Пица Рустика
image

28 см блат за пица
250 г замразен спанак
250 г Рикота
100 г шунка
40 г настърган Пармезан
2 яйца
шепа ситно нарязан пресен босилек
1 скилидка чесън
6 мариновани червени чушки
шепа кедрови ядки
смлян черен пипер


. Спанакът се размразява и се отцежда от течността.
. Поставя се в купа и се прибавя Рикотата, Пармезанът, леко разбитите яйца, босилекът, пресованият чесън, нарязани на ивички червени чушки, кедровите ядки и малко смлян черен пипер.
. Сместа се разбърква добре.
. Блатът за пицата се поставя в тава, като се разтила така, че притиснатият към дъното  и стените  пласт да стига до средата на стените.
. Отгоре се разстила половината смес от сиренето.
. Нарежда се нарязана шунка и се покрива с друга част от сместа от сиренето.
. Пицата се пече в предварително загрята фурна на 220 С за 30 минути, докато основата стане хрупкава ипридобие златисто кафяв цвят.


по мотиви на "Домашен пир" Рийдърс Дайджест
Категория: Лични дневници
Прочетен: 963 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 856949
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Април, 2008  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930