Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Няма описание.
Автор: marabu Категория: Рецепти
Прочетен: 856952 Постинги: 202 Коментари: 107
Постинги в блога от 29.12.2008 г.
image

500 г кори за баница
50 мл олио
1,5 кг тиква
200 г захар
50 г орехови ядки
1 ч л смляна канела
100 г галета

50 г пудра захар

• Тиквата се обелва, настъргва се и леко се задушава.
• Прибавят се счуканите орехови ядки, галетата, канелата и захарта.
• Всичко се разбърква много добре.
• Слагат се по 2-3 кори една върху друга, като всяка се напръсква с олио.
• Отгоре се поръсват с тиквената плънка.
• След като се загъват малко краищата им, корите се навиват на рула.
• Нареждат се в намазана с мазнина тава.
• Тиквеникът се пече в предварително загрята фурна на 200 С до готовност.
• Готовата баница се нарязва на порции и се поръсва с пудрата захар.

** Тиквеникът е една от задължителните гозби за софрата на Бъдни вечер по всички краищата на страната.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 6117 Коментари: 1 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 856952
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Декември, 2008  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031