Няма описание.
Постинги в блога от Юни, 2007 г.
29.06.2007 14:52 -
Ушички
500 г бутертесто
150 г пудра захар
• Тестото се разстила върху маса, поръсена с пудрата захар, и се притиска леко, за да залепне захарта.
• Нарязва се на ивици с ширина 25 см, които се навиват от двата срещуположни края към средата, където двете получени рулца се прихлупват едно върху друго.
• Оставят се да престоят 20 минути в хладилника, след което се нарязват напречно с остър нож на филийки, дебели 5 мм.
• Бисквитите се нареждат на разстояние в тава.
• Пекат се в предварително загрята на 180 С за 15 минути, като по средата на печенето се обръщат.
• Изпечените бисквити се изваждат веднага от тавата.
• По желание след като изстинат могат да се потопят до половината в разтопен шоколад.
25.06.2007 14:54 -
Дип с орехи
150 г орехи
300 гр крема сирене
3 с л прясно мляко
сол
. Орехите се почистват и се наситняват.
. Крема сиренето се разбива с прясното мляко.
. Прибавят се орехите и дипа се разбърква добре.
. Поднася се към печено месо, варени или сурови зеленчуци, хляб.
Източник : ШГ
20.06.2007 23:36 -
Диетична супа със зелен лук
200 мл вода
50 г зелен лук
1 морков
1 картоф
1 ч л квасено мляко
сол
магданоз
. Лукът, морковите и картофите се измиват и се почистват.
. Зеленчуците се нарязват на дребно и се сваряват с 200 мл вода.
. Без да се отцеждат от водата се пасират в блендер или с пасатор.
. Към зеленчуковото пюре се прибавя 1 ч л квасено мляко и нарязан на дребно магданоз.
** източник : тефтерът на мама в раздела "Супи за тънка талия"
15.06.2007 22:25 -
Лимонено сорбето с праскови
120-140 мл лимонов сок
200 г праскови от компот
2-3 с л пудра захар
малко вода
• Всички продукти се поставят в блендър (включително и сока от компота).
• Пуска се няколко пъти на "Пулс" до получване на пюреобразно състояние.
• Излива се в широк и недълбок съд (плик).
• Поставя се във фризер.
• Преди сервирането се оставя за 10 минути на стайна температура.
10.06.2007 22:52 -
Салата с моцарела, босилек и печени домати
8 средни домата
1 с л зехтин
1 с л балсамов оцет
1/4 ч л смлян черен пипер
240 г моцарела
босилек
ДРЕСИНГ
1 с л каперси
2 с л зехтин
2 с л балсамов оцет
1 скилидка чесън
• Доматите се разрязват на две и се поставят с плоската част надолу върху застлана тава.
• Поръсват се със зехтин, оцет и черния пипер.
• Пекат се непокрити около 2 часа при 150 С или докато не омекнат.
• В чиния се подреждат доматите, нарязаната на филийки моцарела и босилек.
• Каперсите се нарязват наситно и се смесват с останалите продукти за дресинга.
• Салатата се залива с дресинга.
Търсене