Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2006 09:10 - Чеснова питка
Автор: marabu Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1193 Коментари: 0 Гласове:
0



  image
500 г брашно
250 мл вода
7 г суха мая
2 ч л мед
3 скилидки чесън
1/2 ч л сол
2 с л зехтин

1-2 ч л морска сол
1 ч л италианска (или провансалска) смес
• Омесва се тесто, като накрая се добавя зехтина.
• Поставя се в намаслена купа, покрива се с фолио (кърпа), докато не удвои обема си.
• Върху набрашнена повърхност се омесва още един път и се оформя питка ~30см диаметър.
• Покрива се и се оставя за още 15 минути.
• С пръст (на дървена лъжица обратния край) се правят дупки на няколко места.
• По желание се разделя и на сектори.
• Отгоре се намазва със зехтин. Поръсва се с морска сол и изсушената смес.
• В предварително загрята фурна на 220 С за около 25 минути.
image



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 857279
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930