Постинг
21.10.2008 22:48 -
Задушен грах за гарнитура
Автор: marabu
Категория: Лични дневници
Прочетен: 6195 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 21.10.2008 22:49
Прочетен: 6195 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 21.10.2008 22:49
550 г пресен грах
или 400 г консервиран грах
или 250 г замразен грах
40 г краве масло
1 с л ситно нарязан копър или магданоз
1 ч л сол
• Пресният грах, почистен от шушулките, се слага в малко количество кипяща вода.
• Вари се, докато омекне, след което се отцежда от водата.
• Задушава се в загрятото прясно масло.
• Посолява се.
• При поднасянето се поръсва с дребно нарязания копър или магданоз.
• Консервираният грах се изцежда, изплаква се и тогава се задушава в загрятото масло.
• Замразеният грах се поставя в кипяща вода и се вари, докато омекне, след което се отцежда и се задушава в загрятото масло.
** Рецептата е взета от Единен сборник РЕЦЕПТИ за заведенията за обществено хранене.
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене