Постинг
10.05.2006 23:43 -
Доматен хляб "Пица"
Автор: marabu
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1693 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 10.05.2006 23:49
Прочетен: 1693 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 10.05.2006 23:49
Гответе с мен
300 г брашно
100 г доматен сок
100 мл вода
2 ч л захар
2 ч л сол
1 ч л суха мая
1 с л зехтин
1 с л риган
1 с л сух чесън
По желание
1 с л песто
1 с л ситно нарязани пресни подправки
(риган, мащерка, босилек, розмарин, салвия)
или чубрица
3 с л кашкавал ( на кубчета или настъган кашкавал)
• Маята се разтваря в топлата вода и се добавя захарта. Оставя се встрани за 10 минути.
• Добавя се сокът от доматите и се разбърква.
• Брашното се пресява на етапи, добавя се чесъна, ароматните подправки, и се замесва еластично тесто, като накрая
се добавя маслото и солта ( ако изполвате и песто, настърган кашкавал то ги добавете заедно със сухия чесън)
• Оформете тестото на топка и поставете в намаслена купа (плик), покрийте и оставете за 1 час.
• Разточете тестото в правоъгълник и поставете кубчетата кашкавал. Навийте на руло.
• Поставете в намаслена форма за хляб ( 26 * 12), покрийте с намаслено свежо фолио и оставете за още 30 минути.
• Пече се в предварително загрята фурна на 210 С за около 30- 40 минути.
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене