Постинг
20.04.2009 09:04 -
Мариновано агнешко бутче
Автор: marabu
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3326 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 20.04.2009 09:04
Прочетен: 3326 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 20.04.2009 09:04
1 (1,5 кг) агнешко бутче
2 глави кромид лук
7-8 зърна бахар
10 зърна черен пипер
3 зърна карамфил
100 мл оцет
100 мл червено вино
70 г меко краве масло
сол
• Подправките се смилат и се смесват с 2 супени лъжици размекнато масло, ситно нарязания лук и сол на вкус.
• Бутчето се измива, подсушава се и се намазва със сместа.
• Слага се в дълбок съд и се залива с оцета и виното.
• Маринова се 24 часа, като от време на време се обръща.
• Изважда се от маринатата и се запържва от двете страни в останалото масло.
• Прехвърля се заедно с мазнината в огнеупорна тава.
• Пече се в предварително загрята фурна на 90 С за 3 часа и 50 минути.
• Гарнитура : зелена салата, пържени картофи, пресни картофи в масло, задушен ориз.
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.