Постинг
13.12.2008 09:34 -
Мъфини с крема сирене и замразени малини
150 г крема сирене тип Филаделфия
3 яйца
200 г захар
10 г ванилова захар
125 мл прясно мляко
90 г краве масло
300 г брашно
2 ч л бакпулвер
1/2 ч л сода
1/2 ч л сол
100 г замразени малини
• Фурната се загрява на 200 С.
• Формата за мъфини (12 броя) се намаслява или се застила с хартиени кошници.
• Крема сиренето се разбърква с 1 яйце, 50 г захар и 1/2 от ваниловата захар до гладка смес с помощта на дървена лъжица.
• Сместа се оставя настрани.
• В малка тенджера се стопля млякото заедно с маслото на среден огън, докато маслото се разтопи.
• Отнема се от котлона и се охлажда за кратко време.
• Прибавят се останалите яйца и се разбърква добре.
• В отделна голяма купа се смесват брашното с останалата захар, ваниловата захар, бакпулвера, содата и солта.
• Прибавя се млечната смес и се разбърква добре с миксер.
• Изсипват се замразените малини и внимателно се разбъркват с дървена лъжица.
• Тестото се разпределя в подготвената форма.
• Отгоре се поставя по 1-2 с л от сместа с крема сиренето и с помощта на нож (клечка) леко се разбърква.
• Пекат се 25 минути, докато мъфините придобият златист цвят.
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.