Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2008 08:16 - Питки за хамбургери
Автор: marabu Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1041 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Hamburger Buns

150 г брашно
0,2 г прясна мая
100 мл вода

440 г брашно
12 г прясна мая
12 г сол
24 г захар
45 г краве масло
22 г сухо мляко
280 мл вода

яйце
сусам
мак


ЗАКВАСКА

. Маята се разтваря във вода със стайна температура в голяма купа.
. Прибавя се брашното, разбърква се  добре и се покрива.
. Оставя се за 12-15 часа при 24 С.
. В това време закваската ще увеличи обема си 4-5 пъти и ще започне да спада.

ТЕСТО

. Цялата закваска се смесва с останалите продукти (от брашното до водата).
. Меси се 5 минути на 1 скорост в кухненски робот.
. Превключва се на най-високата скорост и се меси до получане на меко и лъскаво  тесто (при мен отне 15-18 минути).
. Купата се покрива и се оставя на топло за 1 час.
. Втасалото тесто ще увеличи обема си около 3 пъти.
. Прехвърля се върху набрашнена повърхност и се разделя на 12 еднакви парчета (1 парче = 89 г).
. Оставят се покрити за 20 минути да си "починат".
. Оформят се питки, като краищата на всяко парче се съединяват отгоре и се защипват.
. Нареждат се в тава за печене с шева надолу.
. Питките се покриват и се оставят да втасват за 1 час и 30 минути.
. Намазват се с разбито яйце и се поръсват със сусам или мак.
. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 С за 15-18 минути.

Source: SFBI recipe 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 857370
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930