Постинг
25.10.2007 22:04 -
Шоколадово-чаен кекс
2 с л черен насипен чай Earl Grey
250 мл гореща вода
113 г меко масло или маргарин
3 яйца
400 г захар
113 г черен шоколад
320 г брашно
1 ч л сода
1 ч л бакпулвер
1/4 ч л сол
120 г кисело мляко
пудра захар
• 2 с л чай се запарват в 250 мл гореща вода за 3-5 минути.
• Маслото се разбива със захарта и яйцата.
• Прибавя се разтопеният и охладен шоколад.
• Разбърква се добре.
• Изсипва се пресятото брашно, содата, бакпулвера, солта, киселото мляко и прецеденият и охладен чай.
• Тестото се размесва до еднородна смес.
• Излива се в намаслена и набрашнена форма за кекс с дупка (24 см).
• Пече се в предварително загрята фурна на 180 С за 50 минути, като готовността се проверява с клечка.
• Готовият кекс се оставя да се охлади във формата за 10 минути след като се изважда.
• По желание се поръсва с пудра захар.
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене