Постинг
11.03.2007 21:39 -
Апулски хляб с оцет
500 г брашно
500 г ДУРУМ брашно
25 г прясна мая
20 г сол
450-500 мл вода
30 мл оцет (бял) + 150 мл вода
• Двата вида брашно се смесват.
• Маята се разтваря в топла вода и се оставя да шупне за около 10 минути.
• Шупналата мая се прибавя към брашното и се омесва за кратко.
• Прибавя се 50 мл вода със разтворената сол.
• Добавя се и 150 мл вода +30 мл оцет.
• Омесва се еластично тесто и се оставя за 25-30 минути като се покрива.
• Премесва се и се оформя кръгла питка (самун) и отново се покрива и се оставя за 35 минути.
• В това време се включва фурната на макс заедно с тавата, в която ще се пече хлябът.
• Поставя се върху сгорещена тава.
• Пече се на средна скара като се намалява температурата до 220 С.
• Около 45-60 минути (това зависи от фурната Ви).
• Хлябът трябва да има дебела златиста коричка.
** Брашно ДУРУМ нямам и затова заменям с грис (700 г брашно тип 500 и 300 г грис смлян в блендъра).
*** Оцетът не се усеща във вече изпечния хляб.
Гответе с мен
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене