Постинг
27.07.2006 23:07 -
Китайски пилешки крилца
350г пилешки крилца
сусам
марината
4 с л соев сос
1 ч л горчица
2 с л лимонов сок
1 /2 ч л сух чесън
1 с л мед
1/2 ч л сух джинджифил
2 ч л кетчуп
• Всички съставки за маринатата се разбиват до еднородна смес с помощта на вилица или тел.
• Крилцата се нареждат в тава за печене и отгоре се заливат с маринатата.
• Покриват се с фолио и се оставят в хладилника да се мариноват за едно денонощие.
• Ако няма време се мариноват поне за 2 часа.
• Маринованите крилца се подреждат върху скара от фурната, отдолу се поставя тавичка, в която да пада течноста от печенето.
• Поливат се с маринатата.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 210 С около 10 минути.
• Обръщат се и се поръсват по желание със сусам и се запичат още 10 минути.
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.