Постинг
29.07.2006 17:42 -
Бърз малинов оцет
Думи на Бисквитка от бгкулинар.нет :
Този ароматен оцет се използва в някои салати и десерти от средиземноморската кухня.
Ето как може да се приготви в домашни условия:
Бърз малинов оцет
1 чаша (200 мл) малини
350 мл качествен винен оцет (от вкиснало вино, а не от разредена оцетна киселина)
Малините се слагат в стъклен съд (най-добре буркан) и се заливат със затоплен до 40-50 градуса оцет. Като изстине, се захлупва и се държи една нощ на стайна температура.
На следващия ден се прецежда.
Съхранява се в хладилника.
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.