Постинг
01.07.2008 08:36 -
Тиганици с овесени ядки и Рикота
Автор: marabu
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1010 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 01.07.2008 08:37
Прочетен: 1010 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 01.07.2008 08:37
25 г фини овесени ядки
60 мл гореща вода
100 г Рикота
120 г кисело мляко
1 яйце
1 белтък
1 с л лимонов сок
1 ч л настъргана лимонова кора
1 с л захар
щипка сол
1 с л олио
115 г брашно
1 ч л бакпулвер
1/2 ч л сода
. Овесените ядки се заливат с гореща вода и се оставят настрани за 5 минути.
. В това време в голяма купа се сместват течните продукти (от Рикотата до олиото) с помощта на тел за разбиване.
. Прибавят се овесените ядки и сместа се разбърква.
. Отделно брашното се пресява със содата и бакпулвера.
. Изсипва се в голямата купа и внимателно се разбърква (сместа трябва да остане на буци).
. Тестото си "почива" 15 минути.
. Пекат се в леко намаслен тиган около 2 минути от всяка страна под капак.
. Поднасят се веднага.
** Към тестото може да се прибавят нарязани на дребно плодове или цели горски плодове
*** За 2-3 порции (10-12 броя тиганици)
**** източник Ayn
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.