Постинг
26.10.2006 23:15 -
Меденки с канела

250 г брашно
1/2 ч л сода
1/4 ч л сол
щипка индийско мускатово орехче
115 г масло (стайна температура)
1 яйце
1 жълтък
1 ч л ванилова есенция
1 ч л лимонена или портокалова цедра
175 г захар
Панировка
2 ч л канела
2 с л пудра захар
• Брашното се пресява заедно със содата и солта и мускатово орехче.
• Маслото се разбива със захарта.
• Добавя се яйцето, жълтъка и цедрата. Разбива се до въздушна лека смес.
• Добавя се брашното и всичко се обърква добре.
• Купата се покрива и се остава поне за 30 минути в хладилника.
• През това време се нагрява фурната до 190 С.
• В малка чиния (купа) се смесват канелата и пудра захар.
• С чайна лъжица се взима от тестото и се оформят топки с диаметър околко 2,5 см.
• Всяка топка се овалва в канелената смес.
• Поставя се върху намазнена тава (или хартия за печене) леко се притискат.
• Пекат се около 15-20 минути или докато краищата не почнат да се зачервяват.
• Изваждат се от фурната и се оставят да изстинат.
Излизат около 30-35 броя бисквити.
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.