Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2009 22:29 - Френски омлет по селски
Автор: marabu Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3580 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.10.2011 17:58


image

3 резена бекон
2 картофа
5 яйца
3 с л прясно мляко
1 с л ситно нарязан зелен лук
1 с л олио
сол
смлян черен пипер


• Фурната се загрява на 180 С.
• Беконът се нарязва на ивици с дебелина 2 см, а картофите на парчета с дебелина 2-3 см.
• В огнеупорен тиган (подходящ и за фурна) се изпържва беконът до златист цвят и хрупкавост.
• Изважда се и в отделената мазнина се изпържват картофите на среден огън за около 10 минути или до готовност.
• Посоляват се и се подправят със смлян черен пипер на вкус.
• Картофите се изваждат, а мазнината се изхвърля.
• В купа се размесват добре яйцата, млякото, 1/4 ч л сол и 1/4 ч л смлян черен пипер.
• В тиган се сипва 1 с л олио и се прибавя млечната смес.
• Отгоре се нареждат беконът и картофите.
• Накрая се поръсва със ситно нарязания зелен лук.
• Тиганът се поставя във фурната за 8 минути или до готовност на яйцата.


Още рецепти от френската кухня



Тагове:   яйца,   омлет,   френска кухня,


Гласувай:
0
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 605288
Постинги: 202
Коментари: 106
Гласове: 647
Календар
«  Септември, 2017  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930