Постинг
04.03.2009 09:13 -
Сладко от дюли
Автор: marabu
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2160 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 19.05.2009 22:30
Прочетен: 2160 Коментари: 0 Гласове:
1
Последна промяна: 19.05.2009 22:30
1 кг дюли
1 кг захар
175-200 мл вода
• Дюлите се измиват добре и се нарязват на резени с дебелина 1.5 см.
• Поставят се в съд и се посипват със захар.
• Разбъркват се и се покриват.
• Оставят се за 3 дни, като всеки ден се разбъркват внимателно.
• Дюлите се прехвърлят в недълбок съд и се заливат с водата.
• Разбъркват се внимателно и се довеждат до кипване.
• След като кипнат веднага се намалява огънят на минимум и се оставя да се вари 1 час.
• Сладкото е готово, ако капка сладко не се разтича по лъжицата.
• Резените дюли стават като захаросани цукати, колкото по дълго се вари сладкото, толкова по-твърди стават. ** Ако предпочитате по меки резени трябва сладкото да се вари по малко като време, но с малко повече вода.
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.