Постинг
23.02.2009 09:26 -
Кюфтенца със сос
Автор: marabu
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2383 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 18.03.2009 23:33
Прочетен: 2383 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 18.03.2009 23:33
1 глава кромид лук
1 стрък праз
250 г моркови
1 с л олио
300 г кайма
3 с л доматено пюре
сол
смлян черен пипер
200 мл доматен сок
3 с л заквасена сметана
• Кромид лукът се нарязва на дребно.
• Празът се почиства и се нарязва на тънки кръгчета.
• Морковите се обелват, измиват се и се нарязват на едри парчета.
• В сгорещена мазнина се изпържват подготвените продукти.
• Прибавят се оформените от каймата 20 малки кюфтенца (1 кюфтенце = 1 ч л).
• Запържват се заедно със зеленчуците, като се разбъркват, до златист цвят.
• Тиганът се маха от котлона, а кюфтенцата се изваждат.
• Към зеленчуците се добавя доматеното пюре.
• Посоляват се и се подправят със смлян черен пипер.
• Прибавя се доматеният сок и се пюрират (ако е гъсто се прибавя малко вода).
• Накрая се добавя сметаната и сосът се разбърква.
• Връщат се кюфтенцата и се готвят още 2-3 минути.
• Сервират се с ориз, булгур, картофено пюре и салата.
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.