Постинг
02.02.2009 10:17 -
Пиле с маслини, сини сливи и пържени картофи
2 горни пилешки бутчета
30-40 г брашно
1 ч л сух риган
2 с л олио
1 с л мариновани каперси
7-8 броя сушени сливи без костилки
12 зелени маслини с чушка
80 мл сухо бяло вино
2 с л червен винен оцет
1 с л кафява захар
1 с л доматено пюре
1 ч л сух риган, допълнително
1 с л накълцан магданоз
1 с л готварска сметана
ПЪРЖЕНИ КАРТОФИ
500 г картофи
2 с л зехтн
20 г краве масло
1 с л накълцани иглички пресен розмарин
1/2 ч л сол
1/2 ч л стрита сушена целина
• Пилешките бутчета се измиват и се цепват на 2 части.
• Брашното се размесва с 1 ч л сух риган.
• Пилето се панира в брашното и се изтръсква от излишното.
• В голям тиган се загряват 2 с л олио и се изпържва месото до златист цвят от двете страни.
• Прехвърля се в огнеупорна тава.
• Прибавят се останалите продукти от каперсите до магданоза.
• Тавата се похлупва с капак или фолио.
• Ястието се пече в предварително загрята фурна на 180 С за 35-40 минути.
• Преди поднасянето се добавя и сметаната.
ПЪЖЕНИТЕ КАРТОФИ
• Картофите се измиват, обелват се и се нарязват на кубчета със страна 2 см.
• Варят се до готовност, след което се отцеждат.
• В голям тиган се сгорещяват мазнините.
• Изсипват се картофите.
• Подправят се с подправките.
• Изпържват се до златист цвят, като често се разбъркват.
източник : AWW Chicken with Olives and Prunes
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.