Постинг
05.01.2009 22:16 -
Бадеми с червен пипер
1 с л зехтин
350 г бадеми
щипка червен пипер
щипка сол
. В тиган се сгорещява зехтинът.
. Прибавят се бадемите и се запържват до златист цвят.
. Прехвърлят се в чиния, застлана с кухненско руло.
. Бадемите се оставят да се охладят.
. Прехвърлят се в плътно затваряща се кутия.
. Бадемите се поръсват със сол и червен пипер.
. Кутията се разклаща добре, така че ядките да се овалят равномерно в подправките.
. Съхраняват се в хладилник преди сервиране.
. При поднасянето се бадемите се поръсва с малко допълнително червен пипер.
** Бадемите могат да бъдат бланширани и обелени от кожицата, както и оставени непочистени.
*** Така приготвени бадеми издържат 3-4 дена.
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.