Постинг
08.12.2008 23:40 -
Картофена кремсупа с наденица
750 г картофи
2 глави кромид лук
1 морков
1 стрък целина
1 стрък зелен лук
30 г краве масло
1 л телешки бульон
сол
смлян бял пипер
3 с л заквасена сметана
120 г наденица
2 с л зехтин
1 връзка магданоз
. Картофите се измиват, обелват се и се нарязват на кубчета.
. Поставят се в купа и се заливат със студена вода.
. Зеленият и кромид лук, целината и морковът се почистват и се нарязват на дребно.
. Маслото се разтопява в тенджерата и се прибавят зеленчуците.
. Запържват се за 5 минути и се прибавят кубчетата картофи.
. Сипва се бульонът и супата се похлупва.
. Вари се 30-35 минути.
. След това се прехвърля в блендер и се прибавя сметаната.
. Разбива се на гладко пюре и се връща в тенджерата.
. Подправя със сол и смлян черен пипер.
. Отделно в тиган се сгорещява зехтинът.
. Изпържва се наденицата, нарязана на кръгчета.
. Картофена кремсупа с наденица се поднася със ситно нарязан магданоз и изпържената наденица.
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.