Постинг
29.11.2008 10:08 -
Риба на фурна с кокосова панировка и картофен чипс
Автор: marabu
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1679 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 29.11.2008 10:08
Прочетен: 1679 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 29.11.2008 10:08
1 кг картофи
сол
зехтин
25 г кокосови стърготини
50 г хлебни трохи
2 ч л настъргана лимонова кора
2 белтъка
1 с л прясно мляко 0.1 %
4 (720 г) филета бяла риба
35 г брашно
150 г майонеза
1 с л ситно нарязан кориандър
2 ч л ситно нарязана лимонова кора
1 с л лимонов сок
. Фурната се загрява на 210С.
. Картофите се почистват и се измиват.
. Нарязват се на шайби с дебелина 1 см.
. Картофените шайби се нареждат на един ред в тава, която се застлана с хартия за печене.
. Напръскват се със зехтин отгоре и се посоляват.
. Пекат се 40 минути или до златист цвят.
. В това време в купа се смесват кокосовите стърготини, трохите и лимоновата кора.
. В друга купа се разбъркват белтъците с млякото.
. Филетата риба се измиват, подсушават се и се овалват в брашно.
. След това в белтъците и накрая в кокосовата смес.
. Рибата се нарежда в тава, която е застлана с хартия за печене.
. Пече се 20 минути до златист цвят (най-добре да се сложи тавата последните 20 минути от печенето на картофения чипс).
. За майонезата : ситно нарязаният кориандър се разбърква с майонезата, лимоновата кора и сокът.
. Риба на фурна с кокосова панировка и картофен чипс се поднасят заедно с приготвената майонеза.
AWW Food for fit and healthy kids
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.