Постинг
05.11.2008 15:29 -
Ароматни солени бадеми
300 г сурови бадеми
2 с л краве масло
2 с л зехтин
2 с л едра морска сол
1 с л сух розмарин
1 с л суха мащерка
1/8 ч л каенски пипер
• Бадемите се заливат с вряла вода и се оставят за 1 минута.
• Изваждат се с решечеста лъжица и се измиват със студена вода.
• Обелват се.
• Мазнините се загряват в тиган.
• Добавят се обелените бадеми и се пържат 5 минути до златист цвят.
• В малка купа се разбъркват солта, каенският пипер и ароматните подправки.
• Прибавят се изпържените бадеми и всичко се разбърква добре.
• Прехвърлят се в плитка тава (чиния) и се оставят да се охладят напълно.
• Бадемите могат да се съхраняват във въздухонепроницаем съд до 1 седмица.
** Сухите подправки мащерка и розмарин могат да се заменят с пресни подправки.
*** Бързи и много вкусни бадеми, идеално допълнение към чаша сухо бяло вино.
източник : Nelly@carina-forum.com
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.