Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2008 22:48 - Задушен грах за гарнитура
Автор: marabu Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6186 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.10.2008 22:49


image


550 г пресен грах
или 400 г консервиран грах
или 250 г замразен грах
40 г краве масло
1 с л ситно нарязан копър или магданоз
1 ч л сол

• Пресният грах, почистен от шушулките, се слага в малко количество кипяща вода.
• Вари се, докато омекне, след което се отцежда от водата.
• Задушава се в загрятото прясно масло.
• Посолява се.
• При поднасянето се поръсва с дребно нарязания копър или магданоз.
• Консервираният грах се изцежда, изплаква се и тогава се задушава в загрятото масло.
• Замразеният грах се поставя в кипяща вода и се вари, докато омекне, след което се отцежда и се задушава в загрятото масло.

** Рецептата е взета от Единен сборник РЕЦЕПТИ за заведенията за обществено хранене.


Тагове:   гарнитура,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 854653
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031