Постинг
20.09.2008 02:36 -
Цветно зеле (карфиол) с хлебни трохи и кашкавал
700 г карфиол
125 мл пилешки бульон
50 г краве масло
2 с л трохи от стар бял хляб
50 г настърган кашкавал тип Витоша
сол
смлян черен пипер
. Фурната се загрява на 200 С .
. Карфиолът се почиства и се измива.
. Накъсва се на розички, които се нареждат в малка огнеупорна тава.
. Поливат се с пилешкият бульон, а отгоре се разпределя 25 г краве масло.
. Подправя се със сол и черен пипер и тавата се захлупва с алуминиево фолио.
. Карфиолът се пече 20 минути.
. В това време се разтопява останалото масло и се смесва с хлебните трохи и с настърганият кашкавал.
. Тавата се изважда от фурната и се маха фолиото.
. Карфиолът се поръсва с кашкавалените трохи.
. Тавата се връща във фурната за 5 минути или докато кашкавалът се разтопи.
. Приготвен по този начин карфиолът е прекрасна гарнитура към пилешко месо.
източник : taste.com.au Oven-baked cauliflower
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.