Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2008 02:36 - Цветно зеле (карфиол) с хлебни трохи и кашкавал
Автор: marabu Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1363 Коментари: 0 Гласове:
0



image

700 г карфиол
125 мл пилешки бульон
50 г краве масло
2 с л трохи от стар бял хляб
50 г настърган кашкавал тип Витоша
сол
смлян черен пипер


. Фурната се загрява на 200 С .
. Карфиолът се почиства и се измива.
. Накъсва се на розички, които се нареждат в малка огнеупорна тава.
. Поливат се с пилешкият бульон, а отгоре се разпределя 25 г краве масло.
. Подправя се със сол и черен пипер и тавата се захлупва с алуминиево фолио.
. Карфиолът се пече 20 минути.
. В това време се разтопява останалото масло и се смесва с хлебните трохи и с настърганият кашкавал.
. Тавата се изважда от фурната и се маха фолиото.
. Карфиолът се поръсва с кашкавалените трохи.
. Тавата се връща във фурната за 5 минути или докато кашкавалът се разтопи.
. Приготвен по този начин карфиолът е прекрасна гарнитура към пилешко месо.


източник : taste.com.au Oven-baked cauliflower



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 856748
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930