Постинг
21.08.2008 23:59 -
Лазаня с кайма
9 готови кори за лазаня
125 г моцарела
400 г кайма
1 глава кромид лук
1 морков
сол
200 г консервирани домати
щипка захар
1-2 с л зехтин
настърган кашкавал
Сос Бешамел
30 г масло
2 с л брашно
400 г прясно мляко
смлян черен пипер
50 г настърган Пармезан
• Лукът и морковът се нарязват на дребно и се запържват в 1-2 с л зехтин.
• Добавя се кайма и се запържва, като се разбърква често.
• Добавя се доматите, нарязани на кубчета и се посолява на вкус
• Прибавя се щипка захар.
• Похлупва се с капак и се задушава около 15 минути.
Сос Бешамел
• Маслото се разтопява и се прибавят 2 с л брашно.
• При непрекъснато бъркане се влива прясното мляко.
• Кипва се и се вари на тих огън 5 минути.
• Маха се от огъня и се прибавя настърган кашкавал.
• Дъното на огнеупорна тава се намаслява.
• Нареждат се 3 кори за лазаня (най-добре да ползвате тези, които не се нуждаят от предварително бланширане).
• Отгоре се разпределя част от запържената кайма с домати, сос Бешамел, и нарязана на филийки моцарела.
• Отгоре се покрива с 3 кори и останалата част от каймата с домати, част от Бешамела и останалата моцарела.
• Отгоре се покрива с последните 3 кори, сос Бешамел и по желание с настърган кашкавал.
• Пече се в предварително загрята фурна на 180 С около 20-30 минути.
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.